Senelerdir ben de herkes gibi her yılbaşında heveslenip ajanda alıyorum.

Senelerdir ben de herkes gibi her yılbaşında heveslenip ajanda alıyorum.
İlk günlerde büyük bir heyecan ile doldurduğum ajanda, bir süre sonra yerini boş sayfalara bırakıyor.
Yapacak şeyler azaldığı veya yok olduğu için değil tabii…
Eski heyecanı kalmıyor. Bu sene farklı olmasını dilediğim ve emek harcadığım şeylerden biri de bu işte: Ajanda kullanmak…
Bunu nasıl yapabilirim, ajanda nasıl kullanılır gibi sorularıma cevap aramak amacıyla araştırmalar yaptım.
Pek çoğumuz hatırlatıcı veya notlar almak amacıyla kullanılıyor ancak etkili kullanmak konusunda yetersiziz.
İlk adım, alacağımız ajandanın sayfa düzenine dikkat etmek olacaktır. Eğer tam sayfa kullanım imkânı olan bir ajanda edindiysek, daha çok oyun alanımız olacaktır. Ve bu sayfaları nasıl doldurmamız gerektiğine karar vermeliyiz. Örneğin renkli kalemler ile her iş için aciliyet sıralaması oluşturabiliriz.
Ajanda kullanmanın en güzel yönlerinden biri teslimi yaklaşan görevlerimizi önceden görebilmek ve yoğunluk için planlama yapabilmektir. İşler arasındaki molalarınızı saatli bir şekilde not alırsanız hem günlük bir düzen de oluşturabilirsiniz.
Ajandayı sürekli yanımızda taşımak, onu bizden ayrılmaz bir parça olarak görmek sahiplenme açısından önemli bir unsurdur. Bu yüzden en başta kullanmak isteyeceğiniz, keyif alacağınız bir model edinin.
Ayrıca, önemli işlerinizi diğerlerinden ayıran etiketler ekleyebilirsiniz. Buradaki öncelik, kullanmaktan keyif almanız. Her çeşit yöntem mubahtır diyebiliriz.