Herkes hayatının dört dörtlük olmasını istiyor gibime geliyor son zamanlarda,

Bazen şahit olduğum olaylardan esinlensem gerekki etrafımda hayatının negatif yönlerini çevrelerine yansıtmaya çalışan bir sürü insan ordusu yok değil.Ama negatif insanlarla aynı ortamda yaşamak ise herkesin başarabileceği bir davranış biçimide değilmiş. Ben bile zaman zaman gerek arkadaş ortamımda gerek aile ortamımda yada genel ortamlarda negatif insan ordularıyla zaman geçiren bir birey oluverirken buluyorum kendimi. Ama inanın negatiflik bulaşıcı bir hastalık olabiliyor bazen. Bana göre hayatında mutlu olmayan insanlar mutlu insanları gördükleri zaman kıskançlık damarlarından çıkan öfkenin de hiddeti ile olacak ki hayatı daha çirkin bir hale getirmeye çalışıyorlar… Tabi bu tarz insanlar karşısındaki insanın nerelerden geldiğini neler ile mücadele ettiğini yada ödediği bedelleri bilmeden o çatlamış ar damarlarından çıkan öfkeyi lak diye bırakıverince ortaya huzur denen şey kalır mı insan da bence tartışılır. Allah hepimizi çirkin öfke kurbanı insan ordusundan korusun ve bende bugün birazcık kendi hayatımı nasıl yaşanılır yaptığımdan bahsetmek istedim.
Ben her zaman kuralcı bir insan olduğum için kendi özel hayatımda bile sıraya koyduğum yaşanılır hayat kurallarım vardır, İşte bunlardan birkaçını sizinle paylaşmak istedim…


Birinci Kural:
Kimsenin sizden istemediği tavsiyeleri vermeyi bırakın
Çoğunlukla konuştuğunuz şey hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz. Bilseniz de doğrudan tavsiyeniz istenmedikçe kimsenin umurunda değilsiniz. Tavsiyelerinizi kendinize saklayın. Böylece birçok gereksiz dramdan kaçınmış olacaksınız.

İkinci Kural:
Sınırlarınızı bilin
İnsanların, üzerlerine aşırı yükümlülük almak gibi bir eğilimleri vardır. Çok fazla sorumluluğunuz olduğunda, bunların hiçbirine gereken dikkati veremezsiniz. Hiçbir şeyin sonunu getiremez ve ne kadar denerseniz deneyin paramparça olursunuz. İnsanların beklentilerini karşılayamamaya devam ettiğiniz sürece dışlanır ve kendinizi dramlarla çevrelenmiş bulursunuz.

3.Kural:
Kendi işinize bakın
Sosyalleşmek iyidir; ancak başkalarının işlerine burnunuzu sokmaktan kaçının. Sırları açığa çıktığında, insanlar aşırı duyarlı olabilirler. Bu yüzden yalnızca kendi işinize bakarak dramlardan uzak durun.

4.Kural
Dürüstçe konuşun
Yalanlar sinir bozucudur, aklınızı ekstra saçmalıklarla doldurur. İnsanlara yalan söylediğinizde kolaylıkla kaçınabilme şansınız bulunan gereksiz dramlar yaratmış olursunuz. Yalan söylemek, yaptığınız bilinçli seçimlerdir ve er geç açığa çıkarlar. Dürüstçe konuşarak, ört pas edilen gerçeğin yarattığı dramlardan ve yalan ortaya çıktığında yaşayacaklarınızdan kaçının.

5.Kural
Kendinize odaklanın
Hedeflerinize giden yolda mesafe kat etmeye odaklanırsanız eğer, hayatınızdaki dramları fark etmezsiniz bile. Dikkatinizi yalnızca geleceğinize verdiğinizde hayatınızdaki dramlar arka plana doğru geriler ve önemlerini yitirirler.

6. Kural
Hayır demeyi öğrenin

İnsanlar birçok soru sorarlar. Bir şeyi bilip bilmediğiniz sorulduğunda, inkâr edin. Biliyormuşsunuz ancak önemli ya da özel hissetmek için söylemiyormuşsunuz gibi bir şekilde konuşmaya kalkmayın - yalnızca inkâr edin. Karışmayın. Bu kadar basit. Ve konuşmak istemediğiniz birinden dram dolu mesajlar alıyorsanız, cevap vermeyin. Er geç sıkılacaktır.

7.Kural Gülümseyin
Gülümsediğinizde insanların merkezinde olursunuz. İnsanlar size dram hikâyeleri ile geldiklerinde muhabbeti başka bir yöne çekebilirsiniz. Kendinden daha emin görüneceğinizden size uyacaklardır. Uymazlarsa, gönül rahatlığıyla görmezlikten gelip gidebilirsiniz. Daha fazla drama hayır!

8.Kural
Dedikoduyu bırakın
Dedikodu çift yönlü bir harekettir. Herkese, birinin ne kadar da dedikoducu olduğunu anlatmak iyi gibi görünebilir; ancak bu hareket sizi de dedikoducu yapar. Dinleyici de dedikoducudur. Sorumluluklarınızdan kaçmak adına olumsuzluklarınızı başka hayatlar üzerinden izlemeye çalışamazsınız.

9.Kural
Şefkatli olun

Hayatınızda dram olarak adlandırdığınız birçok olay aslında verdiğiniz tepkiler sonucu ortaya çıkar. Herkesin kendince sorunları vardır ve kimi zaman bunları belli etme ihtiyacı duyarlar. Ve siz de herkese karşı şefkatli olabilirsiniz. İnsanları nezaketen de olsa dinlemek mümkündür. İstemiyorsanız gerçekten dinlemek zorunda değilsiniz, ama en azından karşınızdaki dinlediğinizi düşünsün. Bu, geçici bir durum ve eğer rahatsızlık duyuyorsanız, bir dahaki sefere nazikçe kaçınabilirsiniz.


10.Kural
Meditasyon yapın

Hayatta her zaman dramlar olacak - kaçınılmaz bir durum bu. Sizi ele geçirmelerine izin vermektense, meditasyon yapın. Her şeyin kolay olduğu, sonsuza dek mutlu yaşanılan peri masallarında değilsiniz. Zengin, fakir, genç, yaşlı, büyük, küçük herkesin problemleri var. Düzenli meditasyon bu gerçeği kabullenmenize yardımcı olabilir.