Uluslararası Troia Festivali bu yıl 9 Ağustos 2024 Cuma günü başlıyor.

İlk olarak 11-18 Ağustos 1963 tarihlerinde düzenlenmeye başlanan Troia Festivali  Çanakkale Belediyesi tarafından, kültürel ve sanatsal etkinlikleri yoğunlaştırmak, UNESCO tarafından dünya mirası olarak gösterilen Truva Antik Kenti kültürü ile bağımsızlığın simgesi Çanakkale Zaferi'ni kültürel ve sanatsal etkinlikler ile kaynaştırmak ve dünya barışına katkı için kültürel değerleri buluşturmak amaçlarıyla düzenlenmektedir.  Uluslararası Troia Festivali bu yıl 9 Ağustos 2024 Cuma günü başlıyor.

Konser, tiyatro, dans gösterileri, sergi, atölye, söyleşi, spor faaliyetleri ve çocuk oyunları gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağı 61. Uluslararası Troia Festivali'nin resmi açılış töreni 10 Ağustos Cumartesi günü Troia Ören Yerinde gerçekleşecek. Resmi açılış programında, Festivalin simgelerinden olan Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülünün de takdimi gerçekleşecek. Ayrıca 61. Uluslararası Troia Festivalin de  Çanakkale'li grup  Lacivert 12 Ağustos Pazartesi günü Yeni Kordon Barış Cafe de sahne alacaklar. Çeşitli organizasyonlarda ve özel günlerde sahne almış olan Lacivert  çok yakında yeni albümlerini sevenleriyle buluşturacak. Tüm müzik platformlarında var olan Lacivert Burak Yurdanur (vokal) 

Ferit Mayatürk (davul)

Ender Sezer (gitar) 

Kadir Kemal Emir (bas gitar) 

Emre Balcı (gitar) olmak üzere

siz değerli hemşehrilerimize eğlenceli saatler geçirtecekler ;) Çanakkale Belediyesi  "Cuma günü başlayacak ve kentin pek çok noktasında gerçekleşecek olan renkli festival etkinliklerimize tüm hemşehrilerimiz davetlidir." Mesajıyla bol etkinlikli bu güzel festivalin duyurusunu sayfasında paylaşmış. Ben de kendi adıma Çanakkale Belediyesi Başkanı ve 61. Uluslararası Troia Festivalinin hazırlıklarında emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim. Şimdiden herkese iyi seyirler iyi eğlenceler bol kültür alışverişleri dilerim. Sevgiyle kalın. Görüşmek üzere