1992-93 sezonunda genç sporculara önem veren ve transferlerini bu yönde yapan Çanakkale Dardanelspor ikinci kez Türkiye İkinci Ligi’ne yükseldi.

1992-93 sezonunda genç sporculara önem veren ve transferlerini bu yönde yapan Çanakkale Dardanelspor ikinci kez Türkiye İkinci Ligi’ne yükseldi. 1992-93 sezonunda aynı başarıyı Türkiye Kupası’nda da gösteren Kırmızı Beyazlı ekip, Galatasaray ile Ali Sami Yen Stadı’nda çeyrek final oynayarak büyük beğeni topladı ve spor çevrelerinin dikkatini çekti.
1995-96 sezonunda 2. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Çanakkale Dardanelspor, ligin başından beri sürdürdüğü liderlik ve Final grubu mücadelesinde mutlu sona ulaştı ve grup birincisi olarak Final Grubu’na katılmaya hak kazandı. Final Grubu’nda da başarısını sürdüren ve son maçında Mersin deplasmanından 3-0’lık bir sonuçla dönen Dardanelspor büyük bir başarı elde ederek Türkiye Birinci Ligi’nin yeni ekibi oldu.
1996-97 sezonunda bir büyük hamle daha yapan Çanakkale Dardanelspor şirketleşme yoluna gitti. Şirketin adı ‘Dardanelspor Faaliyetleri A.Ş.’ oldu. Alt yapıya daha fazla önem veren Dardanelspor, tüm yurdu tarayarak yetenekli, gelecek vadeden futbolcuları kadrosuna kazandırdı.
Üç sezon başarıyla mücadele ettiği bu ligde, 1998-99 sezonu tutunamayarak İkinci Lig’e düşen Dardanelspor, inişli çıkışlı grafik sonunda, 2008-09 futbol sezonundaki başarılı mücadelesiyle Bank Asya 1. Ligi’nde oynama hakkını elde etti.

2015-2016 sezonu ile birlikte bir yenilenme ve kabuk değiştirme sürecine giren Çanakkale Dardanelspor’da takım ile yaşıt Mehmer Önen, “Türkiye’nin En Genç Spor Kulübü Başkanı” olarak görevine başladı. Boğaz ekibi şu an Spor Toto 3. Lig’de mücadele etmektedir.