Çanakkale’de kuş gözlemi yapıldı Çanakkale’de kuş gözlemi yapıldı

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Çanakkale’nin merkez, Çan ve Ayvacık ilçelerinde değerlenecek bölgeleri sıralayarak yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.


İş insanı, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, sosyal medya hesabından Çanakkale’de değerlenmesini beklediği yerleri açıklayarak, "Çınarlı, Dümrek, Elmacık, Terziler, Serçiler, Belen, Yağcılar. Yazılan bölgeler hem şehre yakın olmak isteyip hemde şehre hızlıca ulaşmak isteyen yatırımcı bireyler için alım tavsiyesi verdiğim bölgelerdir. Yakın gelecekte bu köylerden arazi almak için merkez ilçede bulunan bir daire bile yetmeyecektir. Gayrimenkul yatırımı kişiye göre, göreceli bir kavram bulundurması sebebiyle şehir içinde köy hayatı yaşamak isteyenlerin hızlıca tercih etmeleri gereken bölgeler yazılmıştır.  Müstakil tapulu arazi alımına bu bölgede çok önem göstermelisiniz. İmara yakın Tarla vasıflı araziyi orta vade 4-5 yıl süreliğine yatırım yapmak isteyenler bu bölgelerden alabilirler.Yatırım haritanızda önemli bir rehber olmasını temenni ederim sevgiler.
Çan İlçesinde Yatırım Fırsatları
Etili, Ahlatlıburun, Uzunalan, Terzialan Beldesi, Okçular, Sameteli, Maltepe, Kocayayla, Doğaca. Çanakkale Çan ilçesi muhteşem doğası ile ünlüdür.Özellikle Kaz dağlarına geçiş için bir güzergahtır. Çan ilçesinde bulunan çoğu köyün tapografik yapısı Büyükova be Küçükova koruma alanları ilan etmek için elverişli değildir. Bu durum yatırımcı açısından avantaj sağlamaktadır. Yatırım açısından köy yerleşik alanlarında kalan imarlı arsalar ilk tercih olmalıdır.Köy yerleşim yerlerine yakın konumda, özellikle doğa manzaralı tarla vasıflı araziler alınabilir. Çanakkale ilinin tamamında Zeytinlik vasıflı arazileri yatırım için önermiyorum. Özellikle Çanakkale’de kooperatif yoluyla yapılan satışlarda Tarla vasıflı bir arazi ise kesinlikle önermiyorum. Çan ve Biga ilçesi arasındaki duble yola yakın köyler ilk tercih olabilir. Yatırım haritanızda bu çalışmanın sizlere iyi bir yol haritası olmasını temenni ederim."


Ayvacık İlçesinde Öne Çıkan Bölgeler


Taşboğaz, Yukarıköy, Keçikaya, Dibekli, Sapanca, Kısacık, Güzelköy. Ayvacık ilçesi Asos ve Behramkale bölgeleri sebebiyle ünlüdür. Ayvacık ilçesinde bir çok bölge 2016-2022 yılları arasında beklentinin çok üzerinde fiyatlanmıştır. Beklentinin üzerinde fiyatlanan bölgeler uzun zaman durağana geçer. Yukarıdaki sebeplerce hassas bir geçmiş fiyat performans çalışması yaptım. Yazdığım bölgeler yazmadığım çoğu bölge kadar geçmişte fiyatlanmamıştır. Bu sebeple şurası burası neden yok diye eleştirmeyiniz. Yazılan bölgeler kesinlikle yatırım yapılabilir fiyat düzeyindedir. Paylaşılan bu çalışma yatırım haritanızda sizlere iyi bir rehber olacaktır.”

Muhabir: Haber Merkezi