Ama bütün yurtta olduğu gibi Çanakkale sporunun da en büyük sorunu parasızlıktı.

Çanakkale’de Sporun Gelişimi devamı...

Ama bütün yurtta olduğu gibi Çanakkale sporunun da en büyük sorunu parasızlıktı. Artık 50’li, 60’lı yıllarda kulüp ve sporcu sayısı iyice artmış, ama parasızlık Çanakkale sporunun belini bükmeye başlamıştı. İşte bu dönemde kulüplerin birleşmesi ve Çanakkalespor’un kurulması gündeme gelmeye başladı.
İlin eski ve köklü kulüpleri olan ‘Türkgücü’, ‘Kalespor’ ve ‘Boğazspor’ kulüpleri bir araya gelerek 26 Temmuz 1966 günü bir kahvehanede toplanarak Kırmızı Beyazlı Çanakkale Spor Kulübü’nü resmen kurdular.
Kurulduğu yıl bölgesel ligde mücadele eden Çanakkalespor tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandıktan sonra, 1967-68 sezonunda Üçüncü Türkiye Ligi’nin kurulması ile birlikte profesyonel liglerde boy göstermeye başladı. 1981-82 sezonunda, 6 takımlı ‘2. Lige terfi maçları’ sonunda, grubundaki son maçında Feriköy’ü 2-0 yenerek tarihinde ilk kez İkinci Türkiye Ligi’nde oynamaya hak kazandı.
Mücadele ettiği yıllarda büyük ekonomik zorluklarla karşılaşan ve yönetici bulmakta dahi zorlanan Çanakkalespor en güçlü dönemini 90’lı yıllarda yaşadı. 1991-92 sezonunda Kulüp Başkanlığı’na getirilen Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Dardanel Şirketler Grubu Başkanı Niyazi Önen’in başarılı çalışmaları sonucunda, ilk kez ‘Çanakkale Dardanelspor’ adı ile liglerde mücadele etmeye başladı.

DEVAM EDECEK...