Güzelliğimize dikkat etmek yalnızca makyajla, yapılmış saçla olmuyor.

Kaliteli bir alyapıya sahip olmak ister istemez tüm güzelliğinizi etkileyecektir. Bu kaliteli altyapıyı ise sağlam cilt ve saç hücreleri ile sağlayabiliriz. Sadece sağlık değil tabii kendimizi iyi tanımak ve ihtiyaca yönelik alışverişler yapmak da çok önemli! İşte size bir kaç öneri....

1. Makyajınla uyuma
Cildin için zararlı, gözlerin için zararlı ve hatta yastık kılıfın için zararlı. Eğer sabah makyaj yapacak vaktin varsa, akşam çıkaracak vaktin de var demektir.

2. Güneş koruması kullan
Kaç dermatologla konuşursan konuş, istisnasız verdikleri en iyi cilt bakım önerisi güneş koruması kullanman olacak. Her cilt tipi ve tonu UV ışınlarından korunmaya ihtiyaç duyar ve bulutlu havalarda ve hatta kapalı olduğunu düşündüğün alanlarda bile güneş korumasına yönelmelisin.

3. Neyin sende iyi durduğunu bil...
Güçlü yönlerinin üzerinde dur, ama en önemlisi hangi stillerden hoşlandığını ve hangi stillerin sana yakıştığını bul. Eğer ruj uygulamayı seviyorsan, parlak ve cesur renklere yönel.Eğer kontur uygulamasını seviyorsan, kontur makyajlarına yönel. Başkalarının ne yapman gerektiğini söylemesi senin için önemli olmamalı. Güzellik stillerinde önemli olan kendini nasıl daha iyi hissettiğin.

4. ...ancak risk almaktan da korkma!
Bir güzellik rutinine tutulup kalma; yeni şeyler denemekten korkma! Senle özdeşleşen stilini ne kadar seversen sev, yeni ürün, renk ve teknikleri denemekten de geri kalma. Kimbilir, belki bugün aldığın riskli deneyimden yarın vazgeçemezsin!

5. Yaşlanmaktan korma
Hepimizin başına geliyor ve korkularımız bu süreci durdurmuyor.

6. Kaşlarını rahat bırak
90'ların ince kaş trendine denk gelen herkes sana bunun ne kadar kötü bir akım olduğunu söyleyecektir. Cımbızını artık bir kenara bırak. Hafif bir bakıma evet, tamamen şekillendirmeye koca bir hayır!

7. Kendini sev
Klişe ama bir o kadar doğru: eğer olduğun gibi, kendi saç stilinle, kendi kilonla, makyajlı veya makyajsız, tüm kusurlarınla ve güzel yanlarınla kendini sevip kabullenmezsen, hiçbir zaman aynada gördüğünle mutlu olamazsın.

Kendin ol ve kendini başkalarıyla kıyaslamaktan vazgeç. Artık denediğin her stille kendini çok daha iyi hissedeceksin!