Devrim Arabaları filmi 1960 yılında 27 Mayıs darbesi sonucu göreve yeni atanan General Cemal Gürsel'in gerçek hikayesinden yola çıkarak sinema perdesine taşınır.

Devrim Arabaları filmi 1960 yılında 27 Mayıs darbesi sonucu göreve yeni atanan General Cemal Gürsel'in gerçek hikayesinden yola çıkarak sinema perdesine taşınır. Yönetmen koltuğunda bu sefer Tolga Örnek oturuyor. Film Cemal Gürsel’in 130 gün içerisinde tasarlanıp, üretilmesi emrini verdiği ilk yerli otomobil Devrim’in hikâyesini anlatır. Filmin kadrosunda ise Haluk Bilginer, Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Serhat Tutumluer, Onur Ünsal, Selçuk Yöntem gibi değerli oyuncular bulunuyor.
Özünden belgesel yönetmeni olan Tolga Örnek filmi sinema perdesine net şekilde aktarıyor. Dönem filmlerine belgeselci bir yapı ile yaklaşmak doğru bir yaklaşımdır. Örnek filmde dönemin siyasi fikirleri ve politikalarından uzak kalmaya çalışan bir olay örgüsü işliyor. Buna rağmen o dönemde hükümet içerisinde ne kadar fikir ayrılığının oluştuğunu ve bu fikir ayrılıklarının ülkeyi nereye sürüklediğini filmin son sahnelerinde net şekilde izleyiciye aktarıyor. “Devrim Arabaları” Türk mühendisinin ve işçisinin, yabancı ülkeler ve büyük otomotiv marklarına bir meydan okumasıdır.