Gelibolu’da sinirler gerildi, tansiyon yükseldi (VİDEO) Gelibolu’da sinirler gerildi, tansiyon yükseldi (VİDEO)

Çanakkale'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta boyunca merkez ve ilçelere yer yer yağış düşmüş olsa da, kapalı hava ve rüzgar etkisini kaybediyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, hava sıcaklıkları yükselmeye devam edecek. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, haftasonu boyunca Çanakkale'de hava sıcaklıkları 32 ila 33 derece arasında olacak. 

Haftabaşı İle Birlikte Sıcaklık Artışı: 35 Derece
Hava sıcaklıkları haftabaşı itibariyle daha da artacak. 8 Temmuz Pazartesi günü Çanakkale merkezde hava sıcaklıklarının 2 derece daha artarak 35 dereceye ulaşması bekleniyor. Bu sıcaklıklar, özellikle öğle saatlerinde dışarıda bulunan vatandaşları zorlayabilir. 

Ezine'de Rekor Sıcaklıklar
Çanakkale'nin ilçelerinde de benzer sıcaklık artışları bekleniyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Eceabat'ta 8 Temmuz Pazartesi günü hava sıcaklıkları 36 dereceye kadar çıkacak. Ancak en yüksek sıcaklık Ezine ilçesinde hissedilecek. Ezine'de 8 Temmuz Pazartesi günü hava sıcaklıklarının 39 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. 

5 Günlük Hava Tahmini
Çanakkale merkezde önümüzdeki 5 gün boyunca en düşük sıcaklık 22 derece, en yüksek sıcaklık ise 35 derece olacak. Özellikle hafta başında artacak sıcaklıklar, dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Uzmanlar, aşırı sıcaklıkların sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda uyarıyor ve vatandaşların özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçınmalarını öneriyor.

Dfgdfhfghfghfghfghfghfghfgh

Sdfsdfsdfsddddd

Muhabir: Veysel Akın Salkın