Çanakkale’nin Yenice İlçesinde geçtiğimiz hafta kar etmediği gerekçesi ile bir üretici römorka doldurduğu Kapya biberlerini ilçe meydanına dökerek eylem yapmıştı. Ses getiren eylem sonrası bölgede Kapya biber alım fiyatları yükseldi.

Cem Garipoğlu'nun fethi kabir işlemi hukuken işte böyle yapılacak Cem Garipoğlu'nun fethi kabir işlemi hukuken işte böyle yapılacak

Çanakkale’nin Yenice ilçesi Seyvan köyünde 60 dönüm alanda kapya biber eken 53 yaşındaki Önder Kaya, kapya bibere alıca bulması ve fiyatların bir önceki yıla göre çok düşük olması nedeniyle, bir römork kapya biberini ana yola dökerek isyan etmişti. Market ile tarla arasındaki fiyat farkına dikkat çeken Kaya ‘Madem benden ucuz alıyorsun vatandaşa da ucuz ver’ diyerek sitem etmişti. Düşük fiyattan  ürünlerini satmayan üreticiler tepki gösterince fiyatlar da yükselmeye başladı. Tarlada 5 TL’ye biber almak isteyen üreticiler fiyatı 10 TL’ye kadar çıkardı.

53 yaşındaki Önder Kaya’nın yaptığı tek kişilik eylem ses getirirken üretici de en azından maliyeti kurtaracak bir fiyata ulaşabildi. Yenice İlçesinde Kapya Biber 9-10 TL arasında satılırken salçalık biberler de 5-9 TL arasında alıcı bulabiliyor.

4B497B7B 14Ec 4De7 Bce1 A8Dd38B9E053

Muhabir: Cuma Deren