Çanakkale'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcakları hafta başıyla birlikte yükselerek Çanakkale merkezde  ve ilçelerinde sıcaklık etkisini gösterecek.

Çanakkale merkez ve ilçelerini bu hafta güneşli günler bekleyecek. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Çanakkale merkezde 24 Haziran Pazartesi 33 derece etkili olan sıcaklıklar artarak yükselecek.26 Haziran Çarşamba günü ise Çanakkale'de artan sıcaklıklar termometreye yansıyarak 34 dereceleri bulacak. 
Çanakkale'de hava sıcaklıklarının yükselmesi haftabaşıyla da etkisini sürdürecek.

24 Haziran Çarşamba gününe kadari sıcak hava sürerken en düşük sıcaklık 20 derece, en yüksek sıcaklık ise merkez 34 derece olacak.

Çanakkale'nin İlçelerinde Hava Durumu
Çanakkale merkezde Hafta sonu ile birlikte hava sıcakları yükselirken, Çanakkale ilçelerinde de hava sıcaklıkları  yükselecek.  Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre,  
Çanakkale'nin ilçesi Ezine'de bekleniliyor. Ezine'de 22 Haziran Çarşamba günü termometreler 36 dereceye gösterecek. Yüksek sıcaklıklar Ayvacıkta'da etkisi gösterecek. 22 Haziran Çarşamba günü Ayvacıkta termometreler 35 dereceye kadar yükselecek.

Çanakkale'nin diğer ilçelerinde ise hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken yüksek sıcaklıkların özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar için tehlike teşkil ediyor. Vatandaşların  güneş ışınlarına direkt maruz kalmamaları ve mümkün olduğunca serin yerlerde bulunmaları öneriliyor.

KjljljkGfhjfghf

Muhabir: Veysel Akın Salkın