Zekamızı çalıştırmak, oyunlarla geliştirmek için 2021 yılı teknolojiden faydalanmak en doğrusu.

Zekamızı çalıştırmak, oyunlarla geliştirmek için 2021 yılı teknolojiden faydalanmak en doğrusu. Bunun için sizlere çok güzel telefonn uygulamaları buldum.

1. Lumosity
60 milyondan fazla kullanıcısı olan Lumosity, sizi 5 alanda test ediyor: Hafıza, Dikkat, Problem Çözme, Algılama Hızı ve Esneklik. Oyunların hepsi zamana karşı oynanıyor ve her seferinde farklı oyunlar oynuyorsunuz. Oyunlarda aldığınız puanlara göre bu 5 alandaki LPI’niz (Lumosity Performans Indeksi) belirleniyor. Bu 5 alandan hangisinde daha güçlü olduğunuzu ve zaman içerisinde performansınızın nasıl değiştiğini takip edebiliyorsunuz.
Eğer Lumosity’i ücretsiz olarak kullanıyorsanız, her gün 3 oyun oynayabiliyorsunuz ve bu nedenle belli bir süre sonra hep aynı oyunları oynuyor oluyorsunuz. Ancak, aylık belirli bir ücret karşılığında daha fazla oyun oynayabilirsiniz.

2. Elevate
Elevate, Lumosity’e göre biraz daha fazla İngilizce bilgisi isteyen bir uygulama. Okuma-anlama, İngilizce kelime bilgisi, yazım kuralları, dinleme becerileri gibi konularda sizi test eden çok fazla oyun var. Eğer hem beyninizi farklı yönlerden çalıştırabileceğiniz hem de İngilizce’nizi geliştirebileceğiniz oyunlar arıyorsanız, Elevate oldukça faydalı.
Elevate’in de aylık belirli bir ücretle daha fazla oyun oynayabileceğiniz versiyonu var. Ama eğer ücretsiz versiyonu kullanacaksanız, günde 3 oyun oynayabiliyorsunuz.

3. Peak
Peak de Lumosity’e benzer şekilde 5 ana başlıktan oluşuyor: Hafıza, Problem Çözme, Dil Becerisi, Odaklanma ve Çeviklik. Burada, bu alanlardaki skorlarınızı yaş grubunuza ve mesleğinize göre kıyaslayabiliyorsunuz.
Peak’in de aylık belli bir ücret ödeyebileceğiniz bir versiyonu var. Ama eğer pahalı bulursanız, ücretsiz versiyonda günde 4 oyun oynayabiliyorsunuz. En önemlisi, haftanın istediğiniz gün ve saatlerine hatırlatma koyup düzenli olarak oyunları oynayabilirsiniz.

4. Fit Brains Trainer
Fit Brains Trainer’da 6 ana başlık bulunuyor: Odak, Hız, Hafıza, Görsel, Mantık ve Dil. Kişisel program, yapı olarak biraz daha düzensiz. Diğer uygulamalarda o gün hangi oyunları yapacağınızın bir özetini görebiliyorken, burada arayüz daha karışık görünüyor. En önemlisi de yukarıda bahsettiğim oyunlara göre oyunlar biraz daha kolaydı. Ama ücretsiz olduğu için denemenizi ve ona göre karar vermenizi öneririz.

5. CogniFit
CogniFit de 4 ana başlıktan oluşuyor: Hafıza, Algı, Konsantrasyon ve Koordinasyon. Bu uygulamada farklı olan nokta, istediğiniz arkadaşlarınızı (ücretsiz versiyonda en fazla 3 tane) takip edip kendinizi onlarla kıyaslayabiliyorsunuz. Özel antrenman programları isterseniz paralı versiyonu kullanmanız gerekiyor. Ücretsiz versiyonda size önerilenleri oynayabiliyorsunuz.

Kaynak: http://www.leblebitozu.com/beyin-gelistirme-icin-5-mobil-uygulama/