Biliyorsunuz mevsim geçişleri hasta olmak için en hazırlıksız olduğumuz zaman bundan belki de sezon boyu hastalık silsilesi buradan başlıyor, bunun için bir tarif vereceğim bergamot çayı
Meyveyi güzelce yıkadıktan sonra bir bıçak yardımı ile ince ince dilimleyiniz. Çekirdekleri ayıkladıktan sonra kaynattığınız suyun içine bu dilimleri atınız. Demliğin altını kapattıktan sonra 20 dakika demlenmeye bırakınız. Farklı bitkileri de katabileceğiniz gibi, sade bergamot çayı da tüketebilirsiniz.
İkinci tarifte ise meyvenin yapraklarını ve kabuklarını kullanıyoruz. Aktarlarda, kabuklarının ve yapraklarının kurutulmuşu satılmaktadır. 1 çay kaşığı kabuk veya yaprak, yine kaynatılmış 500 ml suya eklenir. 10-15 dakika bırakıldıktan sonra, bir süzgeç yardımı ile bardaklara servis edilir.