Mary Theresa Eleanor Higgins Clark Conheeney, bilinen adıyla: Mary Higgins Clark, (24 Aralık 1927; Bronx, New York-31 Ocak 2020), Amerikalı hikâye yazarı ve romancı.

Higgins Clark İngiliz ve İrlanda kökenli bir ailenin kızı olarak 27 Aralık 1927'de Bronx, New York'ta doğdu.1975'ten itibaren roman tarzında eserler yazmaya başlayan Higgins Clark'ın yazmış olduğu gizem ve romantik türde 48 klasik eseri sinemaya aktarılmıştır. Yaşamı boyunca kaleme aldığı 50'nin üzerinde romanından her biri Amerika Birleşik Devletleri ve çeşitli Avrupa ülkelerinde en çok satan kitaplar listelerinde rafların üst sıralarında yer aldı.[8][9] Romantik ve gizem türünde roman çalışmalarından sonra 2015'te kaleme aldığı gerilim türünde ilk romanı olan Where Are The Children yetmiş beşinci baskıya ulaşarak yazarın başarı çıtasını daha da yükseltmiştir. Higgins Clark yaşamı boyunca üç evlilik geçirmiş 5'i evlatlık birisi kendi kızı olmak üzere 6 çocuk sahibi olmuştur.

Amerikalı kadın roman yazarı Mary Higgins Clark yaşamının son yıllarını geçirdiği Naples, Florida'da 31 Ocak 2020'de 92 yaşında ölmüştür.