Değişim halindeki Halk Oyunlarını yapay etkenlerle değiştirmek, şüphesiz onarılmaz sonuçlar doğuracaktır.

Değişim halindeki Halk Oyunlarını yapay etkenlerle değiştirmek, şüphesiz onarılmaz sonuçlar doğuracaktır. Düşünce ve duygularımızı ifade etmede halk oyunlarından yararlanırız ve onun malzemeleri içinde yaşamımızı sürdürürüz.
Halk Oyunları tarafsız değildir ve düşüncelerimizi şekillendirir. Halk oyuncularının, sosyal hayatta ne kadar gerekli olduğu son dans yarışmalarıyla bir kez daha ortaya çıktı.
Halk kültüründe en çok kullanılan öğe olarak en çok kişinin yararlandığı halk oyunlarımızı 80 milyon insanımız içinde 15 milyonu ilgileniyor. Tüm bu insanlar halk oyunlarını kültürel bir unsur olarak öğreniyor.
Halk oyunları canlı bir öğe, değişime uğruyor. Yeni uygulamalar ve moda eğilimleri bünyesine kabul ediyor. Her uygulama amaçlı düzenleme, halk oyunlarını iyi sergileme anlamına gelmiyor. Ama bu da yazma halk oyunlarının gündeme gelmesini enleyemiyor.
Anadolu’ da yaşayan insanlarımızın yarattığı ve geliştirdiği, kendilerine özgü halk kültürü ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünlerin birçoğu halk oyunlarıyla yansıtılır. Halk oyunlarını uygulayanların bir ifade biçimi olarak sorunları vardır. Halk oyuncular için söyleyebileceğimiz “Bir derdin mi var” halk oyunlarına hizmet edenler için hiç yabancı olmayan bir deyimdir. Günümüzde bir çok programlarda, filmlerde, televizyonlarda halk oyunlarına yer verilmektedir. Ancak halk oyunlarının hala düzgün ifade edilemediği, kültürel yabancılaşmanın olduğu, eksik-yanlış uygulanan halk oyunlarının bu durumunun tespit edilmesi gereken sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Halk oyunlarına hizmet edenler halk oyunlarını kendilerine öğretilen uygulamayla tanımlayarak, bunu bilgi eksikliği anlamında sunduklarını ifade ediyorlar.