Çanakkale’de 'Gaziler Günü' törenle kutlandı Çanakkale’de 'Gaziler Günü' törenle kutlandı

Üretimin arttırılması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Yeni Bitkisel Üretim Destekleme Modeli ile ilgili İlçe İlçe seminerler düzenleyen Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri üreticilere destekler ile ilgili bilgiler veriyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Yeni Bitkisel Üretim Destekleme Modeli ile ilgili hem ilçelerde hem de kırsalda üretim yapan üreticileri bilgilendirmek amacı ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Eceabat İlçesinde Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından  düzenlenen seminerle üreticilere model hakkında bilgiler verildi. İlçe Merkezinde gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine  İl Müdürü Nazan Türkarslan, Ziraat Odası Başkanı, İlgili Şube, İlçe Müdürleri, ilçe müdürlüğü personeli, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Bilgilendirme seminerinde katılımcılara  Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2025-2027 yıllarını kapsayan bitkisel üretim planlaması ile ilişkilendirilmiş, Yeni Bitkisel Üretim Destekleme Modeli,  Üretim Planlaması, ÇKS kayıt işlemleri ve yönetmelik değişikliği ile ilgili konularda bilgiler verildi.

Kaynak: Haber Merkezi