2024 yılı 1. Olağan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Toplantısı, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk başkanlık ederken, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Halk Sağlığı Başkanlığı, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, kamu ve özel hastane başhekimleri, acil servis ve yoğun bakım sorumlu hekimleri katılım sağladı. Toplantıda, İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Nuri Burkay Soylu tarafından 2023-2024 yıllarının Ocak-Ağustos dönemine ilişkin detaylı bir sunum yapıldı. Sunumda, acil servislere yapılan başvuru sayıları, hastanelere ambulans ile gelen vaka sayıları, il içi ve il dışı sevk sayıları, ilçe hastanelerinin kabul ettiği vaka sayıları ve tanı gruplarına göre yapılan sevkler değerlendirildi.

Görüş ve Önerileri Alındı

Toplantının devamında katılımcıların görüş ve önerileri alındı ve çeşitli gündem maddeleri karara bağlandı. Özellikle acil vakalara hızlı ve etkili müdahale edilmesinin sağlanması ve sağlık hizmetlerinde koordinasyonun sürdürülmesinin önemi vurgulandı. İlimizde elde edilen yüksek müdahale seviyesinin korunması ve sağlık hizmetlerinin daha ileriye taşınması için iş birliğinin artırılması gerektiği belirtildi.

SGK İl Müdürü Ercan'ın acı günü SGK İl Müdürü Ercan'ın acı günü

ASKOM toplantısı, Çanakkale’de acil sağlık hizmetlerinin daha da güçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Muhabir: Murat Yüksel