Pazarın ana giriş noktasında bulunan balık tezgahlarından başlayan yoğunluk, sebze, meyve ve giyim tezgahlarında da kendini gösterdi. Ülke genelinde yaşanan gıda ve kıyafet fiyatlarındaki dalgalanmalar, vatandaşların pazara olan ilgisini giderek artırıyor.

Turşuluk ürünlere yoğun ilgi

Cuma pazarı dün yine haftalık alışverişlerini yapmaya koşan vatandaşlar ile doldu. Sabahın erkek saatlerinde haftanın en büyük pazarı alışveriş yapmak isteyen Çanakkalelileri misafir etti. Köprübaşında bulunan Cuma pazarı girişinde pazara gelen Çanakkalelileri sardalya ve palamutlar karşıladı. Sardalya ve tane palamut fiyatlarının 75 TL olması Sardalya ve Palamut’ un satışını arttırdı. Zaman zaman Pazar girişindeki balık tezgahlarında yoğun kalabalıklar oluştu. Meyve sebze reyonları pazarın en kalabalık alanı oldu. turşu ve salça yapım sezonu nedeni ile domates ve turşuluk satışları çoğalırken Cuma pazarında domates kilosu 10 TL İle 35 TL’den satışa sunuldu. Turşuluk malzemelerde 35 ila 30 TL’den satışa sunuldu.

Cuma pazarının uygun fiyatları dikkat çekti

Çanakkale'de bisiklet üstünde ilginç anlar Çanakkale'de bisiklet üstünde ilginç anlar

Dün Cuma pazarında açılan tezgahlarda fiyatlar şu şekilde oluştu. Umurbey Şeftalı 35 - 40 TL, Patates 20 TL, Soğan 20 TL, Üzüm 60 TL, Muz 70 TL, Limon (Kilo)50 TL, Domates 10 - 35 TL, Havuç 25 TL, Salatalık 30 - 35 TL, Kapya Biber 20 TL, Bayramiç Beyazı 50 TL, Biber 30 - 35 TL , Kıl Biber 50 TL, Patlıcan 20 - 25 TL,  Taze Fasülye 50 TL, Peynir Çeşitleri 130 -  290 TL, Zeytin Fiyatları 140 – 240 TL, Yumurta 3 – 6 TL. 

6 Eylül Çanakkale Cuma pazarı fiyatları için tıklayın Foto Galeri: 6 Eylül Çanakkale Cuma pazarı fiyatları için tıklayın

Muhabir: Ogün İnal