Yaz aylarını sıcak ve kurak geçiren Çanakkale’de yağmur adeta hasretle beklenir oldu. Eylül ayının ilk haftasının geri kalmak üzere olduğu günlerde yaz etkisini derinden hisseden Çanakkale’de sıcaklıklar da düşmedi. Nemle birlikte hissedilen sıcaklıklar 35 derecelerin üzerinde olunca kent sakinleri dört gözle yağmuru bekler oldu. Meteoroloji ise yeni tahminlerine Çanakkale için 6 gün yağış beklentisine yer verdi.

Genç Başkan Zeynep Çelik’ten sanayi esnafına ziyaret Genç Başkan Zeynep Çelik’ten sanayi esnafına ziyaret

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Eylül Cumartesi ve 13 Eylül Cuma günlerini kapsayan bir haftalık uzun vadeli tahminlerini kısa bir süre önce internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında paylaştı. Buna göre hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bildirildi. Ancak yeni tahminlerde bazı bölgelerde yağış beklentisine de yer verildi. Çanakkale’nin de bu yağışlardan nasibini alması öngörülüyor.

Tahminlere göre yarın Çanakkale’de doğu ilçelerinden Yenice ve Çan’da yer yer sağanak yağışlar görülebilecek. Pazar günü ise yağmur kent merkezinde doğru ilerleyerek, yağış alanını genişletecek. Yeni haftanın ilk günü 9 Eylül Pazartesi de aynı etki sürecek. 10 Eylül Salı günü Çanakkale kent merkezi dahil kıyı kesimlerde yağmur, gök gürültülü sağanak şeklinde düşecek. Çanakkale’deki sağanak etkisi 11 Eylül Çarşamba ve 12 Eylül Perşembe günleri de devam ettikten sonra 13 Eylül Cuma günü kenti terk edecek.  Buna göre; yarın doğu ilçelerinden başlamak üzere Perşembe gününe kadar olan sürede yağmur bulutlarının Çanakkale üzerinde olması bekleniyor.

Muhabir: Murat Yüksel