AK Parti Çanakkale İl Başkanı Göktürk oldu AK Parti Çanakkale İl Başkanı Göktürk oldu

Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş.’de çalışan Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası üyeleri sözleşme için şirketin kapısını çaldı. Ancak masaya oturmak yerine toplu iş sözleşmesi sürecini durdurmak için dava açan SUEZ’in bu tavrını protesto etmek için işçiler belediye binası önündeki 100. Yıl meydanında kararı protesto etmek için toplandılar. Toplanan işçilerin yanına gelen Belediye Başkanı Muharrem Erkek, sürecin Çanakkale Belediyesi ile ilgili olmadığı ve Katı Atık Birliğine diğer paydaşların da ortak olduğunu belirterek yetkililerle hakların düzeltilmesi için görüşeceğini belirtti. 


Maaşlar Belediye Çalışanları İle Aynı 

Toplanan İşçilerin yanına gelen Başkan Muharrem Erkek, “Detaylarını bilmiyorum ben sürecin ama hem şoförlerimiz hem kamyon arkasında çalışan arkadaşlarımız hukuken bizim çalışanlarımız olmasa da  tüm emekçiler ve çalışanlar bizim için değerlidir. SUEZ bizimle sözleşmesi olan, sadece Çanakkale Belediyesi ile değil, Çanakkale Katı Atık Birliğinin işini yapan bir şirket.  Bunun içinde Özel İdare ve diğer belediyeler de var.  Ben de SUEZ yetkilileri ile görüşeceğim.  Onlardan detaylı bilgi alacağım ve siz de bana bilgilerinizi verirsiniz.  Bana verilen bilgi bürüt 41 bin, net  29 bin 744  TL artı 5 bin  77 lira da yemek artı. Kamyon arkası çalışan arkadaşlarımız da  net 27 bin  ve 32 bin küsur.  Bu rakam bizim belediye çalışanlarına da yakın aslında” dedi. 


İşçilerin Tek İsteği Masaya Oturmak

Hizmet-İş Sendikası Avukatı ve Genel Sekreteri Mehmet Yeşilyurt ise yaşanan süreç ile ilgili Belediye Başkanı Muharrem Erkek’e bilgiler vererek, “Ben de siz de bir hukukçusunuz, arkadaşların ben derdini dinledim.  Onların talebi şu, diyorlar ki biz haksız  bir süreç yaşıyoruz. Oturalım masaya konuşalım  haklarla ilgili konuşalım.  Ücretle ilgili çalışanların bir derdi yok aslında. Arkadaşların öncelikli derdi şu; sendika üyesi olduktan sonra zam yapıldı, yemek ücretleri arttırıldı. Burada Çanakkale Belediyesinin de çöpleri toplanıyor Katı Atık Birliği içerisinde. Arkadaşlarımızın talebi şu, bu haksız davadan, bu hukuksuz davanın geri çekilip masaya oturmak istiyorlar” dedi. 


Yetkililerle Görüşeceğim 

Yeniden söz alan ve işçiler için yetkililerle görüşeceğini dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Erkek “Şirket her halde bu hukuki sürecin tamamlanmasını bekliyor.  Haklıysanız da zaten kazanacaksınız.  Sendikal örgütlenme bir haktır.  Sendikal örgütlenme hakkı olduğu için o konuda hiçbir sorun yok.  Bizim sosyal demokrat anlayışımızda da sendikal haktır bu konuda bir mesele yok.  Ben arkadaşlarımızın çoğunu yakından tanıyorum.  Önemli olan bu süreçlerin sağlıklı yürütülmesi.  Sizler Çanakkale Belediyesinin çalışanı olsaydınız hiç önemli değildi ben hemen sorunu çözerdim ama sonuçta ÇAKAB’ın işlerini yapan  imtiyaz sözleşmesi ile ki bu sözleşme benden çok çok önceden imzalanmış. Çanakkale’de çöpün toplanması, ayrıştırılması ve bertaraf  konusunda bir çok ile göre çok iyi o konuda sorun yok ama SUEZ yetkilileri ile de görüşeceğim bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütsünler” dedi. 

Başkan Muharrem Erkek konuşmasının ardından başka bir programa katılmak üzere alandan ayrıldı. 

Muhabir: Cuma Deren