Temel Petek ve Kek Üretimi Tesisi’nde ‘arı keki’ ürününün denemeleri gerçekleşti. Çanakkale İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cahit İleri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz bu tesisi iki farklı ürünü kendimiz elde etmek üzere yola çıktık. Biri arı peteği üreten, bal mumu işleme tesisi. Diğeri de arı keki dediğimiz, arı gıdası bittiğinde kullanılacak bir ürünün tesisi. Biri arının sağlığını, diğeri de balın sağlığını ilgilendiriyor. Petek arı balının saklandığı bir kap ve temiz bir kapta temiz bir ürün tutarsınız. İkinci de arı beslenirken, sağlıklı beslenmeli düşüncesi ile üretiliyor. Petekte balın kalitesini yüksek tutmak istiyoruz. Böylece arı da sağlıklı olacak. Bunlar arıcılığın vazgeçilmezleri. Temelimizi sağlam atmak zorundayız. Üretim izinleri için müracaatlarımızı yaptık, izinlerimizi alıyoruz. Önümüzdeki günlerde de seri üretime geçeceğiz” şeklinde konuştu.
Gizem Tuğçe BAYHAN
Editör: Ersan Küçükkuru