Yaz sezonunun hareketliliği ile birlikte ekipler, vatandaşların sağlığını korumak ve sahte içkilerin önüne geçmek amacıyla sahil bölgelerinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerini artırdı.. Bu denetimler, hem işletmelerin yasalara uygunluğunu kontrol etmek hem de tüketici güvenliğini sağlamak amacıyla titizlikle gerçekleştiriliyor.

Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda güvenliği ekipleri, özellikle yazlık bölgelerdeki işletmelere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol memurları, 4733 ve 5996 Sayılı Kanunlar kapsamında sahilde faaliyet gösteren alkollü mekanlarda alkol ve gıda hijyeni denetimi gerçekleştirdi. Bu denetimler, hem sahte alkol kullanımını engellemek hem de işletmelerin hijyen standartlarına uygunluğunu sağlamak için yapıldı. Denetimlere İlçe Jandarma ekipleri de katılarak güvenlik önlemlerini artırdı. Jandarma ekiplerinin desteğiyle, sahte alkol ve hijyen kurallarının yerinde denetlenmesi sağlandı. Bu kapsamda, işletmelerdeki alkol ürünlerinin orijinalliği kontrol edilerek sahte içkilerin tespiti için detaylı incelemeler yapıldı.

Genç Başkan Zeynep Çelik’ten sanayi esnafına ziyaret Genç Başkan Zeynep Çelik’ten sanayi esnafına ziyaret

Denetimlerde Öne Çıkan Bulgular
Yapılan denetimlerde, işletmelerin hijyen koşulları ve sundukları alkol ürünlerinin yasalara uygunluğu incelendi. Denetimlerde bazı işletmelerin hijyen kurallarına uygun olmadığı ve gerekli düzenlemeleri yapmadığı tespit edildi. Bu işletmelere gerekli uyarılar yapılarak, hijyen standartlarına uygun hale gelmeleri için süre tanındı. 

Muhabir: Veysel Akın Salkın