Çanakkale’de son günlerde palamutun büyüğü olarak bilinen torik balığı da tezgahlarda yer almaya başladı.

Kerem Aktürkoğlu'nun golü Benfica'ya yetmedi Kerem Aktürkoğlu'nun golü Benfica'ya yetmedi

Bahara yakın beslenmek için Karadeniz’e gelip, sonbahardan itibaren Marmara Denizi ve Çanakkale’ye inen; sürü halinde gezen uskumru, kolyoz, istavrit, hamsi, sardalya gibi balıklara saldırarak bu balıkları yiyerek beslenen torik, son günleri dikkat çeken türü oldu. Palamut bolluğunun azalmaya başladığı günlerde balıkhali tezgahlarında yer ala iti toriklerin fiyatı ise dikkat çekti.

Bugün balıkçık tezgahlarında yer alan, ağırlığı 4 kiloya yakın olan toriklerin tanesi kent merkezinde bin 600 liradan satışa sunuldu. Palamutun tanesinin 180 lirada olduğu dönemde torik adeta fiyatıyla tezgahların öne çıkan ismi oldu.

Oldukça lezzetli balığa vatandaşlar da ilgi gösterdi. Özellikle lakerda yapımına en uygun balık olan; bol etli ve yağlı olması nedeniyle lakerda yapımında kullanılan torik ilerleyen günlerde de tezgahları süslemeye devam edecek.

Muhabir: Murat Yüksel