Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta boyunca yer yer yağışların etkili olduğu kentte, kapalı hava ve rüzgar etkisini kaybederek sıcak havaya bırakmıştı. Ancak Çanakkale'de sıcaklıklar artarak devam ederken mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, önümüzdeki hafta başında daha da yükselecek. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Çanakkale merkezde hava sıcaklıkları 8 Temmuz Pazartesi günü itibariyle 35 dereceye ulaşacak. Hafta boyunca sıcaklıkların artarak devam etmesi beklenirken, 11 Temmuz Perşembe gününe kadar kent genelinde etkili olacak.

40 Derece Rekor 
Çanakkale'nin ilçelerinde de benzer bir sıcaklık artışı öngörülüyor. Lapseki'de hava sıcaklıklarının haftabaşı itibariyle 36 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Eceabat'ta ise 8 Temmuz Pazartesi günü sıcaklıklar 37 dereceye çıkacak.

J M M B N M B NEn yüksek sıcaklık Ezine ilçesinde hissedilecek. Ezine'de 10 Temmuz Çarşamba günü sıcaklıkların 40 dereceye ulaşarak rekor kırması bekleniyor.

Bakan Tekin tasarruf tedbirlerine uydu Bakan Tekin tasarruf tedbirlerine uydu

F S D F S D F D S F S D FD F G D F G F D N V C V B

Muhabir: Veysel Akın Salkın