Çanakkale'de neredeyse hergün bir yangın çıkmaya devam ediyor. Kurban Bayramı süresinde çok sayıda orman yangınının yaşandığı kentte, bugün de akşam üsttü saatlerinde yine bir yangın başladı.

Edinilen bilgiye göre Biga ilçesine bağlı Ayıtdere Köyü yakınlarında tarım alanında başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Bölgeden yükselen dumanlar üzerine bilgi verilmesiye ekipler harakete geçti. Yangın bir süre sonra büyüyerek ormanlık alana da sıçardı.

Çanakkale'nin o köyünde sondaj çalışmaları tamamlandı Çanakkale'nin o köyünde sondaj çalışmaları tamamlandı

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre belediye itfaiyeleri alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalara başladı. Karadan arasözlerle havadan ise  uçak ve helikopterlerle yangının söndürülmesi için hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Kuvvetli rüzgar ise çalışmaları olumsuz etkiliyor. 

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "25.06.2024 tarihinde saat 17:10’da Çanakkale 112 AÇM’den bildirilen Biga Ayıtdere Köyü civarında ormana sınır ziraat alanından duman yükseldiği ihbarı üzerine ekiplerimiz derhal yangın mahalline sevk edilmiştir. İlk müdahale saat 17:15’de yer ekiplerimizce yapılmıştır.Yangının rüzgarın etkisi ile hızla yayılma eğilimi göstermesi ve orman alanına sirayet etmesi nedeniyle yer ekiplerimize destek amacı  ile derhal Dardanos ve civar bölgelerde konuşlu yangın söndürme ve yönetim helikopterleri ve Çanakkale ve Edremit havalimanında konuşlu 5 uçağımız yangın mahalline hareket ettirilmiştir. Yangını kontrol altına alma çalışmaları ekiplerimizin yoğun ve koordineli çalışmaları ile olumlu yönde devam etmektedir" denildi.

Muhabir: Ersan Küçükkuru