Çanakkale’de palamut bolluğu devam ediyor ve bu durum balık fiyatlarını da etkiliyor. Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle kalkmasıyla birlikte, palamut avında yaşanan bereket, yerel balıkçıları ve tüketicileri sevindiriyor. İlk etapta 200 liradan satılan palamut, ardından 150 liraya, en sonunda ise 100 liraya kadar geriledi. Ancak havaların soğumasıyla birlikte palamutlar irileşip yağlanarak daha lezzetli hale geldi. Şu anda neredeyse 1,5 kilo gelen palamutların fiyatı Çanakkale’de 130 liradan alıcı buluyor. İki tanesi ise 250 liradan satışa sunuluyor.

Balıkçı esnafı, palamutun bol olmasının ve fiyatların düşmesinin satışları artırdığını ifade ediyor. Özellikle yaz aylarının sıcak günlerinden sonra soğuk havalar, palamutların daha sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlıyor. Balık pazarında hareketlilik artarken, vatandaşlar uygun fiyatlarla taze palamut almanın mutluluğunu yaşıyor.

Eroğlu : 'Çanakkale’nin Potansiyelini Harekete Geçirmeyi Amaçlıyoruz' Eroğlu : 'Çanakkale’nin Potansiyelini Harekete Geçirmeyi Amaçlıyoruz'

Çanakkale’deki balıkçılar, bu sezon palamutların yanı sıra diğer deniz ürünlerinin de bol olduğunu belirtirken, özellikle kış aylarında bu bolluğun devam etmesini umuyorlar. Taze ve lezzetli palamutların uygun fiyatlarla sunulması, hem esnafın hem de tüketicilerin memnuniyetini artırırken, balık sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bu durum, Çanakkale’nin deniz ürünleri pazarına da olumlu yansıyor.

Muhabir: Ogün İnal