Son zamanlarda sosyal medyada viral olan Dubai çikolatası, Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de büyük bir ilgiyle karşılandı. İçinde kadayıf, Antep fıstığı ezmesi ve Belçika çikolatası bulunan bu lezzet, kısa sürede tüketicilerin favorisi haline geldi. Vatandaşlar, bu özel çikolatayı alabilmek için günler öncesinden sipariş veriyor.

Sosyal Medyada Patlama Yaptı

Dubai çikolatası, TikTok, Instagram ve X gibi platformlarda hızla yayılan tadım videoları sayesinde dünya çapında popüler oldu. #Dubaichocolate etiketiyle paylaşılan videolar, Türkiye'de de büyük bir yankı uyandırarak çikolata tutkunlarını harekete geçirdi. Dubai'nin fıstıklı künefe çikolata barı, özellikle içerdiği yerel malzemelerle modern bir çikolata deneyimi sunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’na zorla getirilme kararı Kemal Kılıçdaroğlu’na zorla getirilme kararı

Çanakkale’de Yok Satıyor!

Dubai çikolatası, çılgınlığı Çanakkale'ye de sıçradı. Vatandaşlar günler öncesinde sipariş verip, işletmelere çikolatanın gelmesini bekliyor. Çanakkale'de bu çikolatadan adedi 75 gram olmak üzere 100 adet satıyor. Vatandaşlar, 75 gram çikolatayı 150 liradan alabilmek için günler öncesinden sipariş veriyor.

"Lezzeti inanılmaz"

Kentte Dubai çikolatasının satıldığı Çikolata Evim’in işletmecisi Seyfullah Pervaneli yaptığı açıklamada, "Günde yaklaşık olarak 100 tane satıyorum. Tanesi 150 TL, 75 gramdır. İnanılmaz bir satışı var. Biz franchiseız, yaklaşık 100 şubemiz var. 100 şubemizde ortalama günde 10 bin tane satılan bir çikolata. Özelliği içindeki gerçekten o malzeme. Harmanlanan Antep fıstığı, kadayıf ve tahinin Belçika çikolatasıyla birleştiği zaman o lezzeti inanılmaz. Yani denemek için alırsanız bir gün ertesi gün bana 5 tane daha ayırabilir misiniz diyeceğiniz bir çikolata. Her şubenin kotası var. Fabrika bunu çok hızlı üretmesine rağmen yetiştiremiyor. Benim ayda 500 tane kotam var. 4 gün önce 500 tane geldi. Şuan da elimde sadece 50 tane var. Şirketten sipariş verdim. Şipariş bir hafta sonra gelecek. Sipariş gelene kadar vatandaşlar isimlerini ve numaralarını yazdırıyorlar. Çikolatalar geldiği zaman 500 tanesinin 300 tanesi satılmış oluyor" dedi.

İnsanların çikolatadan bu kadar haberdar olmasının ve arzulamasının tek sebebinin sosyal medya olduğunu ifade eden Pervaneli, "Sosyal medya inanılmaz güzel kullanılıyor. Türkiye'nin her yerinde bu şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Muhabir: Murat Yüksel