Necip Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, İşgüden'in ailesi, sevenleri, meslektaşları ve birçok vatandaş katıldı.

Hukuk Camiasında Derin Bir İz Bıraktı
Çanakkale Barosu'nda uzun yıllar boyunca hizmet veren Avukat Işık İşgüden, meslek hayatı boyunca birçok önemli davada yer alarak saygın bir yer edinmişti. Onun vefatı, sadece ailesi ve yakın çevresi için değil, aynı zamanda Çanakkale’nin hukuk camiası için de büyük bir kayıp olarak değerlendirildi. İşgüden, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve mesleğine olan bağlılığı ile tanınan bir avukat olarak hatırlanacak.

''Onu Asla Unutmayacağız''
Cenaze namazı öncesinde duygularını paylaşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Işık İşgüden'in Çanakkale için ne kadar önemli bir figür olduğunu vurguladı. Erkek, "Bugün ebediyete Çanakkale için hepimiz için çok özel birini uğurluyoruz. Benim hayatımda, öğrencilik yıllarımda staj yaptığım dönemde ve meslek hayatım boyunca çok önemli bir yeri vardır Işık abinin. Ondan çok şey öğrendik. Bir ışıktı bizim için. Işık olmaya devam edecek. Onun gülümsemesini, gülüşünü ve öğütlerini hiç unutmayacağız. Çanakkale'miz için bir kimliği, bir tarihi uğurluyoruz. Işık abimiz, ışıklar içinde uyusun. Onu asla unutmayacağız," dedi.

Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Avukat Işık İşgüden, dualarla Çanakkale Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Muhabir: Şahver Banu Çağlak