Kıbrıs Gazisi Gaziler Günü'nde vefat etti Kıbrıs Gazisi Gaziler Günü'nde vefat etti

Çalıdağ 28 Eylül’de gerçekleştirilecek olan seçimlerde ikinci dönem için yeniden aday olduğunu duyurdu.  Böylece Kent Konseyi Seçimleri öncesi  adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

Bir basın açıklaması yaparak Adaylığını duyuran Kent Konseyi Mevcut Başkanı ve Başkan Adayı Ali Aydın Çalıdağ “ Bilindiği gibi, 28 Eylül 2024 günü Çanakkale’mizde, kentlinin yaşamına yön veren idari kararlara, karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlama aracı olan Kent Konseyinin Başkanlık ve Yürütme Kurulu seçimleri yapılacaktır. Bu seçimin kazananının seçilen kişilerden çok Çanakkale olmasını diliyorum. Kent Konseyi Başkanlığı,  hiçbir siyasi etki ve baskı altında kalmadan çalışmayı gerektiren bir görevdir ve kesinlikle siyaset yapılmaması gereken bir görevdir. Nitekim 2017 yılında yapılan Kent Konseyi Başkanlığı seçiminde ele geçirilen Çanakkale Kent Konseyi Fetret Dönemine girmiş ve bu dönemde kaybeden kişiler değil Çanakkale Kenti ve Çanakkale Halkı olmuştur. Böyle bir zaman kaybını Çanakkale bir daha asla yaşamamalıdır.

 'Kent Konseyini Daha Yukarı Taşımak En Önemli Hedefimdir'

Ali Aydın Çalıdağ “Çanakkale Kent Konseyinde Çevre Meclisi Başkanı olarak görev yaptığım 4 yıllık sürede ve 20 Kasım 2022 tarihinde seçilmiş olduğum Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığı görevim süresince, hem bu yapının işleyişi hakkında kapsamlı bir bilgi birikimine sahip oldum, hem de Kent Konseyinin işleyişini kolaylaştıracak çalışmalara Yürütme Kurulunda birlikte çalıştığım arkadaşlarımla imza attık. Diğer taraftan da; yurdun değişik yerlerinde katıldığım toplantılarda, siyasetten ve kentin idarecilerinden etkilenmeden çalışan tek kent konseyinin parçası olduğumu, bu toplantıya katılan değişik partilerden yerel ve merkezi idare yöneticilerinden duymaktan çok memnun oldum. Bu bağımsız yapıyı daha yukarıya taşımak en önemli hedeflerimden biridir.  Çanakkale Kentlisinin kendisine ve kentine dayatılan hayatı değil, istediği gibi bir hayatı yaşamasını sağladığımızda kentlinin refah seviyesinin, mutluluğunun, ekonomik gücünün, demokrasi inancının ve özgürlüklerinin daha da artacağı inancıyla bu yolda çalışmaya devam etmeye adayım.  Kent Konseyini bilen bir hemşeriniz olarak genel kurul katılımcılarının desteklerine talibim. Sağduyulu ve iradesine ipotek koydurmayacak, kamu kuruluşu, siyasi parti, dernek, oda, meslek örgütü ve sendika temsilcilerinin seçiminin Kentimizin ufkunu açmasını ve hayırlı sonuçlar yaratmasını diliyorum” dedi.  

Muhabir: Cuma Deren