AK Parti Çanakkale İl Başkanı resmen duyuruldu AK Parti Çanakkale İl Başkanı resmen duyuruldu

Erik, kaysı, şeftali karışımı lifleri, farklı aroması, tadı ve rengi ile Bayramiç’in endemik Meyvelerinden biri olan Bayramiç Beyazı aldığı coğrafi işaret tescili ile sadece ülkemizde değil dünyada da tercih edilen bir ürün oldu. Son yıllarda üretiminin de artması ile talebi giderek artan Türkiye’nin Avrupa Birliği 7. Coğrafi işaret ürünü olan Bayramiç Beyazı, TV8’de yayınlanan MasterChef programına damga vurdu.  Türkiye’nin reyting kıran yemek yarışması programının önceki akşam yayınlanan bölümünde yarışmacılara ana malzeme olarak  Bayramiç Beyazı verildi. Şefler önce Bayramiç Beyazı hakkında bilgiler verdi.  

Şef Somer Sivrioğlun’dan Bayramiç Beyazına Övgü

 Ürün Hakkında bilgiler veren Şef Somer Sivrioğlu, ürünün AB Coğrafi işaretli olmasına önemle vurgu yaparak  “Bu ürün sadece Çanakkale'de Biga yarımadasında Bayramiç ilçesinde yetişiyor. başka bir yerde ekerseniz bu beyazlık, bu renk tutmuyor. Bunun sebebi de bölgedeki Kazdağlarının oksijeni, bitki örtüsü ve hava akımı. Sadece o bölgede olduğu için Çok kısıtlı üretilebiliyor. Yılda sadece 15 bin  ton gibi bir üretim yapılıyor ve şu anda tam zamanı. Coğrafi İşaretli bir ürün. Elimizden geldiğince Bu etaplarda coğrafi işaretli ürünlerimize dikkat ediyoruz.  Benim için en önemli olan, her zaman dediğim yurt içindeki coğrafi işaret değil,  yurt dışındaki coğrafi işaretleme önemli.  Çünkü artık Türkiye'nin tarımda Global çapta öne çıkması lazım.  Güzel bir haber Taşköprü sarımsağıyla birlikte 2021'de Bayramiç Beyazı da Avrupa'da coğrafi işaret alan 7. Ürünümüz oldu. Kayısıyla nektarin arasında bir tadı var” dedi.

Yapılan tanıtımın ardında yarışmacılar yemeklerinin ana ürünü olan Bayramiç Beyazı ile yaratıcı tabaklar ürettiler.  Reyting rekortmeni yarışmada öne çıkarılan Bayramiç Beyazı tanıtımı da önemli ölçüde sağlandı.

Muhabir: Cuma Deren