Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı

Sektörle çalışmalar, sorunlar ve çözüme yönelik fikir alış verişinin yapıldığı 5 No'lu Meslek Komitesi olağan toplantı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde gerçekleştirildi. Tarım, Hayvancılık Ürünleri Toptan ve Perakende Ticaret temsilcileri tarafından oluşturulan toplantıda ana gündem maddeleri yangınlar, su tasarrufu ve sektör sorunları oldu.

Tarım, Hayvancılık Ürünleri Toptan ve Perakende Ticaret yapan Bigalı iş insanlarının oluşturduğu ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yapılan 5 No'lu Meslek Komitesi olağan toplantı, Komite Başkan Yardımcısı Eray Özdamar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ilk gündem maddesi olan yangınlara dair yangın bariyeri oluşturma, yangın şeritleri oluşturma, düzenli temizlik ve bakım, sulama sistemleri gibi birçok konuda görüş alış verişi yapılırken, orman sınırında bulunan yüksek yangın riskine sahip tarlalardan dolayı yangına karşı alınacak tedbirlerin, Biga Orman İşletme Müdürlüğü’ne iletilmesi teklifinin Yönetim Kuruluna sunulması kararı verildi.

İkinci olarak Su Tasarrufu konusunun görüşüldüğü toplantıda barajlarda tarım için kullanımından geriye kalan suların verimli şekilde değerlendirilmesinin, su kaynaklarının etkili bir şekilde kullanılması ve çevresel sürdürülebilirlik bakımından önemi belirtildi. Suların verimli bir şekilde kullanılması ve atık olarak denize dökülmemesi için karar verilen faaliyetlerin Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Biga Belediyesine iletilmesi teklifinin Yönetim Kuruluna sunulmasına karar verildi. 
İşletmelerin ‘Yeşil İşletme Sertifikasyon Programlarına’ dahil olmalarının sağlanması için ekim-kasım -aralık aylarında, belirlenecek uygun tarihlerde ‘ Çevre Dostu Üretim Teknikleri’ konusunda eğitimler düzenlenmesi ve çevresel sürdürülebilirlik kriterlerine uygun üretim yapan işletmelere yönelik ödül töreni düzenlenmesi teklifinin Yönetim Kuruluna sunulmasına karar verildi.

Muhabir: Veysel Akın Salkın