Yazın kavurucu sıcaklarını iyiden iyiye hisseden Çanakkale için meteorolojiden yağmur tahmini geldi. Ağustos ayının ilk günlerinde sıcaklıkların etkili olduğu ve hissedilenin 40 dereceler civarında seyrettiği kentte, yeni hafta nasıl bir hava durumu beklendiği; kısa bir süre önce Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından aktarıldı.

5 Ağustos Pazartesi ve 9 Ağustos Cuma günlerini kapsayan 5 günlük hava tahminlerinde Çanakkale için yağmur beklentisi dikkat çekti. Yeni haftanın ilk gününde kent merkezinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklar en düşük 24 en yüksek 34 dereceleri bulacak. Bayramiç, Çan, Eceabat, Gelibolu, Lapseki ve Yenice ilçelerinde yağmur bekleniyor. Gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağış etkisi sadece 1 gün sürecek. 6 Ağustos Salı itibariyle kent mekrezi ve ilçelerinde yağmur beklenmiyor. İlerleyen günlerde sıcaklıklarda birkaç derecelik düşüş olması tahmin ediliyor.

Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

Muhabir: Veysel Akın Salkın