Mevsim geçişlerinde gün ışığına dikkat! Mevsim geçişlerinde gün ışığına dikkat!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, kansere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği kurslarla kursiyerlere kanser tarama eğitimi verildi.
Kanser, erken tanı ve önlem alınmasıyla tedavi edilebilir bir hastalık. Buna rağmen her yıl binlerce kişi yetersiz bilgiye sahip olma, korku ve ihmal gibi nedenlerden dolayı hayatını kaybediyor veya tanının gecikmesiyle tedavi süreci zorlaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2040 yılına kadar 29.9 milyon yeni kanser vakasının ortaya çıkarken 15.3 milyon kişinin bu hastalık nedeniyle hayatını kaybedeceğini öngörüyor. Bu kapsamda Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi KETEM Birimi ekipleri, ülkemizde de kanser ölümlerinin önüne geçebilmek ve erken tanı ile ilgili farkındalık yaratmak için vatandaşları bilgiler sunuyor.
Eceabat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılan kursiyerlere kansere yönelik bilgilendirme çalışmaları kapsamında, kanser taramaları hakkında eğitim verildi.Kadın kursiyerlere kendi kendine meme muayenesinin uygulamalı olarak öğretildiği eğitim sırasında, KETEM tarafından yapılan taramalar hakkında da detaylı bilgiler verildi.
Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen bu eğitimlerle birlikte, kursiyerlerin kanser hakkında daha çok bilinçlenmeleri ve erken tanı ile hastalıktan korunmaları amaçlanıyor.
 

Kaynak: İHA