Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Yenice ilçesine bağlı Akçakoyun Köyü’nde üreticilerle bir araya gelerek kooperatifçilik ve tarımsal projeler üzerine önemli bilgilendirmeler yaptı.

Küçükkuyu Belediyesi'nden öğrencilere ulaşım desteği Küçükkuyu Belediyesi'nden öğrencilere ulaşım desteği

Kadın üreticilerle gerçekleştirilen bu buluşma, yerel tarımın güçlendirilmesi ve tarımsal kalkınmanın hızlandırılması adına büyük bir adım olarak değerlendirildi. Tarım sektöründe kadın üreticilerin rolünü artırmak amacıyla gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, köydeki kadın üreticilere kooperatifçilik hakkında bilgilendirme yaptı. Kooperatifleşmenin avantajları, tarımsal üretimin daha organize ve verimli hale getirilmesi konularında detaylı bilgi paylaşan uzmanlar, bu süreçte kadınların daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı.

Çilek Hasadına Eşlik Edildi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibi, köydeki ziyaretleri sırasında çilek tarlalarında hasat işlemi yapan üreticilere de eşlik etti. Üreticilerle birlikte tarlalarda çalışarak ürün kalitesi ve hasat süreçleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Bölgenin çilek üretim potansiyeli, yapılan bu ziyaretle daha da ön plana çıkarıldı. Akçakoyun Köyü'nde hayata geçirilmesi planlanan sulama projesi kapsamında da arazide incelemelerde bulunuldu. Tarımsal üretimi destekleyecek olan sulama projesi ile ilgili olarak üreticilerle yerinde görüşmeler yapıldı ve projenin ilerleme aşamaları değerlendirildi.

Muhabir: Murat Yüksel