110 bin genç Çanakkale’de ağırlanacak 110 bin genç Çanakkale’de ağırlanacak

Türk mutfağı, Orta Asya'dan günümüze uzanan tarih yolculuğunda birçok coğrafyanın kültürüyle yoğrularak şekillenmiş, zengin bir mirasa sahip oldu. Geçmişten günümüze gelen bu zenginlik, günümüz geleneksel lezzetler, yenilikçi yaklaşımlarla harmanlanarak modern mutfak anlayışına yeni bir soluk getiriyor. Bu kapsamda, Türkiye genelinde mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin yetkinliklerini sergilemeleri ve kültürel mutfak mirasımızı dünya mutfakları ile bir araya getirmeleri amacıyla  düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışmasına Çanakkale’den katılan öğrenciler derece aldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışmasına 15 gastronomi bölgesinden öğrenci ve ekipler katıldı.  Yarışmalara katılan ekiplerden biri de Kepez Turizm ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrencileri oldu. Ayvalık Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen yarışmada Çanakkaleli öğrenciler, yöresel yemekleri ile derece aldılar. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Çanakkale’nin mutfağını yarışmada lezzet şölenine döndüren öğrenciler, büyük bir başarı göstererek derece almayı başardılar. Öğrenciler, üçüncülük dereceleri ile Çanakkale mutfağının zenginliğini göstermiş oldu.

Muhabir: Cuma Deren