TCG Fırtına Gemisi Çanakkale'de ziyarete açıldı TCG Fırtına Gemisi Çanakkale'de ziyarete açıldı

Bu gelişmelerin merkezinde ise Biga ilçesi yer alıyor. Biga, sanayi alanında atılan adımlarla dikkatleri üzerine çekiyor ve bölgenin ekonomik büyümesine katkı sağlıyor. Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO), sanayinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla önemli adımlar atıyor. Yakın zamanda, sanayi firmaları için ayrılan 98 hektarlık alanın dolması üzerine yeni sanayi alanları açıldı. Bu genişleme, sanayi yatırımları için büyük bir fırsat sunuyor.

Altyapı Çalışmaları Başlıyor
Biga, sanayi yatırımcıları için cazip bir merkez haline geliyor. Yeni altyapı çalışmaları ve genişletilen sanayi alanları, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor. Biga TSO’nun sağladığı bu imkanlar, sanayi firmalarının bölgeye olan ilgisini artırıyor. Biga TSO ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şadan Doğan, sanayi talepleri hakkında önemli bilgiler verdi. Doğan, "Bu hafta cuma günü altyapı ihalesine çıkmaya hazırlanıyoruz. Temmuz ayında da altyapı çalışmalarına başlamayı planlıyoruz. Bölgemizin parlayan yıldızı Bigamızda, en değerli OSB’lerden birinde yatırım yapmak isteyen herkesi davet ediyorum. Biga’ya yatırım yapan kazanır" dedi. Biga, Çanakkale'nin sanayi merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Sanayi yatırımları ve altyapı çalışmaları ile bölge, yatırımcılar için cazip bir hale geliyor. Biga’nın sanayi alanında gösterdiği bu gelişim, bölgenin ekonomik büyümesine de önemli katkılar sağlıyor.

''Biga’nın İkinci Yüzyılımızın Yıldızı Bir İlçe Olması İçin Çalışıyoruz''
Çanakkale Havaalanı’na, Çanakkale Köprüsü’ne, Bandırma demiryoluna, yatırım merkezlerine olan mesafesine ve yapılan yatırımların bölgeye kazandıracağı ivmeye dikkat çeken Biga TSO ve OSB Başkanı Şadan Doğan şunlarıda söyledi.

“Bulunduğu konumu, ulaşım imkanları, büyükşehirlere ve önemli ticaret yapılan merkezlere olan yakınlığı ve imkanları nedeniyle organize sanayi bölgemiz yatırımcılarımız için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Biz ön talep toplamaya başladık ve süreç devam ediyor. Genişleme sahamızda altyapı işi için bu cuma ihaleye çıkıyoruz. İnceleme süresinin ardından imzaların da atılmasıyla Temmuz ayında altyapı işimize de başlamış olacağız. Yatırımcılarımız için de önemli bir aşama olacak. İş dünyası olarak Biga’nın ikinci yüzyılımızın yıldızı bir ilçe olması için çalışıyoruz. Ülkemizin ikinci yüzyılını yaşarken, Bigamızı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı ve yatırım yapılabilir bir ilçe haline getirmek için başlattığımız çalışmalar kapsamında Bigamız için onayını aldığımız projeler şimdiden ilçemizi geleceğin gözde yatırım alanlarından biri haline getirecek. Bozlar Köyü bölgesine onayını aldığımız Yat Üretimi İhtisas Serbest Bölgesi, Karabiga Yat Limanı, Karabiga Konteyner Limanı, Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB, Üçüncü Sanayi Sitesi, Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi gibi çok sayıda büyük projemizin yatırım süreçleri devam ediyor. Ayrıca lojistik süreçlerimize olumlu katkıları olacak demiryolu projesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bu projelerin yanı sıra ulaşım kolaylığı, stratejik konumu ve zengin şehir kültürü, ticaret geleneği ile dikkat çeken ilçemizde yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılarımız için ön talep toplama sürecimiz devam ederken, genişleme sahamızın altyapı çalışmalarını da başlatıyoruz. Bölgemizin en değerli OSB’sinde yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılarımızı davet ediyoruz. Biga’ya yatırım yapan kazanır” 

Bölge, sanayi yatırımları ile daha da büyüyerek, Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı sürdürecek.

Muhabir: Coşkun Balcı