Çanakkale'de mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları devam ederken, geçtiğimiz haftasonu rüzgar tüm kent genelinde etkili olurken Çanakkale'nin ilçelerinde de etkisini hissetirmişti. Ancak Çanakkale'de rüzgarın şiddeti etkisini yitirirken sıcak hava tekrardan etkisini gösteriyor. Çanakkale'de 2 Temmuz Salı (yarın) hava sıcaklığı en yüksek 37 derece ile etkisini gösterecek ardından hava sıcaklıkları düşerek yağmurlu günler bekleniyor.

Çanakkale'de O 2 Güne Dikkat!
Çanakkale kent genelinde hafta içi ile birlikte yer yer gökgürültülü sağanak etkili olacak.Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Çanakkale merkezde mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik beklenmezken, yağışların etkili olacağı bildirildi. Bu kapsamda Meteoroliji 2. Bölge Müdürlüğünden alırnan bilgilere göre, Çanakkale merkezde yer yer gökgürültülü sağanakyağış kent genelinde etkisini gösterecek. Çanakkale merkezde etkisini gösterecek yer yer gökgürültülü sağanak yağış 4 Temmuz  Perşembe gününden itbaren kent genelinde başlayacağı bildirildi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden tarafındna yapılan tahmine göre, yer yer gökgürültülü sağanak Çanakkale genelinde 5 Temmuz Cuma gününe kadar süreceği bildirildi. 

Çanakkale Valiliğinden yol uyarısı! Çanakkale Valiliğinden yol uyarısı!

İlçe İlçe Hava Durumu
 Çanakkale merkezde yer yer  gökgürültülü sağanak yağış etkisini gösterecekken bazı ilçelerde de durum aynı şekilde sürecek.Meteorologi 2. Bölge Müdürlüğünün bilgilerine göre,Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Temmuz Perşembe günü parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Yağış beklenmemekle birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olacağı tahmin ediliyor. Meteorologi 2. Bölge Müdürlüğünün bilgilerine göre,Çanakkale'nin ilçesi Biga'da parçalı bulutlar etkisini gösterirken 4 Temmuz Perşembe günü Bayramiç, Eceabat, Ezine, Gelibolu ve Gökçeada da yer yer sağanak yağış etkisini gösterecek. 5 Temmuz Cuma gününe kadar sürecek olan yer yer sağanak yağış ile birlikte hava sıcaklıkları en düşük 19 derece, en yüksek ise 33 derece olacak. Ancak Ayvacık,Bozcaada ve Lapseki'de ise 5 Temmuz Cuma gününden itibaren yer yer gökgürültülü sağanak yağış etkisini göstereceği bildirildi.

De13E7Fb 7087 41B5 9817 327B69486A15

Muhabir: Coşkun Balcı