Proje dersleri kapsamında gerçekleştirdiği sosyal etkinlik projelerinde kırsaldaki çocukları da unutmayan Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Çınarlı köyündeki öğrencilere eğlence dolu anların yaşatıldığı bir projeye imza attılar. Renkli görüntülere sahne olan projede minik öğrenciler çeşitli etkinliklerle hem eğlendi hem de fidan dikti.

Sosyal sorumluluk dersi kapsamında Çınarlı köyünde bulunan Çınarlı İlkokulunda fidan dikim etkinliği ve çocuk şenliği düzenleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; miniklere eğlence dolu anlar yaşattılar. Anasınıfındaki minikler ile ilkokul bir ve ikinci sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı ‘Doğanın İçindeki Minik Eller’ sosyal sorumluluk projesi, Halkla İlişkiler son sınıf öğrencileri; Ayşe Celayir, Selin Bozkır, Rabia Kalaycıoğlu ve Senem Kalaycı`nın bitirme projesi olarak gerçekleştirdi.

Çanakkale’de ekran bağımlılığına karşı farkındalık Çanakkale’de ekran bağımlılığına karşı farkındalık

Öğrencilerin ilk olarak okul bahçesini süslemesiyle renkli anlara sahne olan sosyal sorumluluk projesinde, okul bahçesi bir şenlik alanına dönüştü. ÇOMÜ’lü öğrencilerin, Çınarlılı miniklerle birlikte ektiği 70 fidan, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edildi. Çocuklarla, ip atlama, renkli su çekme,  yumurtlayan tavuk, gibi oyunlar oynandığı yılsonu şenliği, fidanlara ilk suyun verilmesinin ardından gerçekleştirildi. Projede, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programının mezun adayı diğer öğrencilerinin de katılımıyla, çuval yarışı, sandalye kapmaca ve halat çekme gibi yarışmalarla minik öğrencilere eğlence dolu anlar yaşatıldı.

Üniversite öğrencilerinin yanı sıra çocukları eğlendirmek için renkli kıyafetleriyle 7 animatörün de dahil olduğu projede, palyaço ve pamuk prenses çocukların yüzlerini boyadı. Müzik ve dansların da yer aldığı etkinlikte tüm öğrenciler dağıtılan ikramlarla dinlendi. Etkinlik, uçurtmaların uçurulmasıyla son buldu. Proje ekibi üniversite öğrencileri, etkinlikle ilgili tüm planlama, izin ve uygulamayı kendileri gerçekleştirirken, Yükseloğulları Peynircilik’tan Günay Yüksel de onlara destek oldu. Çınarlı İlkokulu Müdürü Tuğba Akgün ve öğretmen Bulut Akgün’ün de katılım sağlayıp desteklediği projede; el baskısı yapmaları için çocuklara fırça, boya ve tuval hediye edildi.

Çocuklara çevre bilinci kazandırmak amaçlandı

Proje Sözcüsü Selin Bozkır, Proje sonrasında Okul Müdürü Tuğba Akgün ve öğretmen Bulut Akgün’e emekleri ve katkıları için teşekkür belgesi verirken, Sponsor Günay Yüksel’e ise; çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. Sözcü Selin Bozkır açıklamasında, ağaçlandırmaya ihtiyacı olan okul bahçesini, okuldaki miniklerle birlikte ağaçlandırmak istediklerini belirtirken üniversite öğrencileri olarak miniklere hem rol model olabilmeyi hem de doğa sevgisinin önemini ve çevre bilincini kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Minik öğrencilerin gözlerindeki mutluluğu görmenin kendilerini de çok mutlu ettiğini söyleyen Bozkır, çocukları eğlendirerek çevre bilinci kazandırmak için projeyi şenlikle birleştirdiklerini kaydetti.

Muhabir: Senem Erdem İnal