Biga’da uzun yıllardır kalitesiyle adından söz ettiren Oba Restaurant, “Kordon Balık Evi” markasıyla Çanakkalelilerin damak tadına hitap etmeye başladı. Mavi Vatan’ın eşsiz deniz ürünlerini modern sunumlarla bir araya getiren Kordon Balık Evi, alt katında taze balık menüsüyle, üst katında ise Oba Restaurant’ın yeni şubesine hazırlık yaparak lezzet yolculuğunu genişletiyor.
“Çanakkale’nin Protein Deposu Olacağız”
Biga’da hizmete başladığı günden bu yana kaz eti, yöresel peynirler ve doğal ürünlerle doğunun lezzet mirasını Batı’ya taşıyan Oba Restaurant, Çanakkale’de büyüme hedefini sürdürüyor. Oba Restaurant’ın kurucusu ve işletmecisi Ahmet Yüzbaşı, Kordon Balık Evi’nin üst katında yakın zamanda açılacak yeni şube için “Çanakkale’nin OMG 3 ve protein deposu olacağız” mesajını vererek merak uyandırdı.
Lezzetin Ardında Bir Başarı Hikayesi
Aslen Karslı olan ve ailesiyle birlikte restoranı yöneten Ahmet Yüzbaşı, doğuya özgü tatları Batı’daki sofralarla buluşturma misyonunu sürdürüyor. Özellikle Kars’a özgü kaz eti, Erzurum, Sivas ve Van gibi doğu illerinden gelen peynir çeşitleri, kahvaltılıklar ve yöresel ürünlerle hazırlanan serpme kahvaltılar, misafirlere hem lezzet hem de kültür vadediyor.
Yüzbaşı, hijyen ve temizlik standartlarına verdikleri önemi vurgulayarak, “Misafirlerimiz evlerinde de kahvaltı yapabilir ama buraya geldiklerinde huzurlu ve keyifli bir ortamda, kaliteli hizmetle ağırlanmak istiyorlar. Biz de tam olarak bu keyfi sunmak için çalışıyoruz” dedi.
Doğayla İç İçe Lezzet Deneyimi
Biga’da doğa içerisinde konumlanan ve akarsu kenarındaki şubesinde hizmet veren Oba Restaurant, kahvaltıdan sonra doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için de huzurlu bir ortam sunuyor.
Hizmet sektörünün diğer sektörlerden farklı olduğunu savunan, hizmet için her zaman kendilerini yenilediklerini ifade Oba Restaurant işletmecisi Ahmet Yüzbaşı, “İşimizin en keyifli yanı yeniliğe uymamız. Çünkü yenilenmezseniz rakiplerinizle rekabet edemezsiniz. Dolayısıyla ‘Geleceği göremezseniz yarışamazsınız’ felsefesinden yola çıkarak biz de her geçen gün yeniliklere ayak uyduruyoruz. Gıdada hijyen ve temizlik birimi en çok önem verdiğimiz konulardan biri. Misafirlerimize olabildiğince hızlı cevap veriyoruz. Yani herkesin evinde kahvaltı yapacak kadar malzeme var. Ama insanlar oraya keyif yapmaya geliyor. Biz de o keyfi orada onlara sunmazsak insanlar bir daha gelmez” şeklinde konuştu.
“Çanakkale’nin OMG 3 ve protein deposu olacağız”
Yüzbaşı, Biga’nın lezzet durağı Oba Restaurant’ın Çanakkale Şubesini yakın zamanda hizmete açacaklarını belirtti. Yüzbaşı, Çanakkaleliler için hizmete sunulan Kordon Balık Evi’nin üst katında yakın zaman içinde açılacak olan ‘Çanakkale Oba Restaurant’ ile “Çanakkale’nin OMG 3 ve protein deposu olacağız” diyerek müjdeyi verdi.
Yalnızca Çanakkale Kordon’da değil, aynı zamanda Çan Yolu üzerinde de yeni bir proje için hazırlık yaptıklarını duyurdu. Günübirlik konaklama imkanlarının da olacağı bu proje, Oba markasının hizmet çeşitliliğini bir adım öteye taşımayı hedefliyor. Ayrıca inşaat sektöründe de yatırımlarının devam ettiğini belirten Yüzbaşı, çok yönlü bir iş insanı kimliğiyle dikkat çekiyor.
“Akarsu kenarında bir çiftlik yapıyoruz”
Başarılı hayat hikayesini anlatan Yüzbaşı, “Doğunun Tescillenmiş, Eşsiz Lezzetlerini sunduğumuz "Oba Restoran"ı açmak 2015 yılında nasip oldu ve Çanakkale’ye yerleştik. Çanakkale’de hem çiftlik projemiz, hem de Çanakkale Merkez kordonda tadilatı süren Oba Restoran çalışmalarımız devam ediyor. Bir buçuk yıla yakındır da Biga’da doğa içinde köy kahvaltısı da verdiğimiz bir işletmemiz var. Kahvaltı ürünlerimizde bir tek tescilli Ezine Peyniri ve Yenice’nin reçellerini buradan seçiyoruz. Geri kalan ürünlerimizin hepsi doğudan geliyor. Kars, Van, Sivas, Erzurum ve Erzincan’dan geliyor peynirlerimiz. Bunun yanı sıra tescili Kars'a ait olan lezzetlerimizden kaz etimiz var. 11. aydan sonra kazlar kesiliyor ve kesildikten sonra tuzlanarak kurutuluyor ve bize geliyor. Yazın hariç mayıs ayına kadar Kars’ın tescilli lezzeti kaz etimizi Oba Restoran'ımızda sunuyoruz. Restoranımıza bağlı olarak akarsu kenarında bir çiftlik yapıyoruz. Restorana gelen insanlar kahvaltısını yaptığı zaman çocukları ile doğanın tadını çıkarabilir. Kocaman çınarların altında misafirlerimizi eşsiz bir doğa bekliyor” dedi.
“Günü birlik konaklamalarımız da olacak”
Bir projelerinin de Çan yolunda olduğunu ve projelerinin diğerlerine göre daha büyük olacağının altını çizen Yüzbaşı, “Diğerlerinden farklı olarak burada günü birlik konaklamalarımız da olacak. Bütün bunların yanı sıra inşaat projelerimiz de devam ediyor” şeklinde konuştu.
“Pazar günleri bizzat ben de çalışıyorum”
Hizmet sektörünün diğer sektörlerden farklı olduğunu savunan ve sözlerini; hizmet için her zaman kendilerini yenilediklerini söyleyen Yüzbaşı, “İşimizin en keyifli yanı yeniliğe uymamız. Çünkü yenilenmezseniz rakiplerinizle rekabet edemezsiniz. Dolayısıyla ‘Geleceği göremezseniz yarışamazsınız’ felsefesinden yola çıkarak biz de her geçen gün yeniliklere ayak uyduruyoruz. Gıdada hijyen ve temizlik birimi en çok önem verdiğimiz konulardan biri. Misafirlerimize olabildiğince hızlı cevap veriyoruz. Yani herkesin evinde kahvaltı yapacak kadar malzeme var. Ama insanlar oraya keyif yapmaya geliyor. Biz de o keyfi orada onlara sunmazsak insanlar bir daha gelmez. Hizmette çok ince çizgiler vardır. O nedenle pazar günleri bizzat ben de çalışıyorum. Erken yatıp erken kalkıyoruz. Çünkü hizmet sektörü çok farklı. Hazırlık yapmazsanız ve misafirlerle beraber dükkanı açarsanız hiçbir şey yapamazsınız” dedi.
“Sağlıklı besinler olmazsa olmazımız”
Restoranda verilen hizmetler ve kahvaltı çeşitliliğine yönelik açıklamalarda bulunan Yüzbaşı, “Biz mekanlarımızı misafirlerlerimizi rahat hissedecek şekilde oluşturduk. Bunun yanı sıra menümüz çok renkli ve bol çeşidimiz var. Sağlıklı besinler olmazsa olmazımız. Elbette kişiye özel tabak hizmetlerimiz de var ama genelde serpme kahvaltı olarak hizmet veriyoruz. Çeşitlerimizin yanı sıra Karadeniz’den Kuymak, sucuklu yumurta ve doğuya has kavurmalı yumurtamız var” ifadelerini kullandı.
Genç Girişimcilere Tavsiyeler
Girişimciliğin sabır, azim ve planlama gerektirdiğini vurgulayan Yüzbaşı, özellikle hizmet sektöründe başarıya ulaşmak isteyen gençlere seslenerek şu tavsiyelerde bulundu:
“Ülkemizin ekonomik durumu malum. O yüzden bir kere borçla açacak olursanız hiç açmayın. Çünkü o borçla boğuşma başarıyı azaltıyor. Tabi ki borçla da açılabilir ama hemen getiriye geçemez bu aşamada biraz sabır gerekiyor. Özellikle borçla açılan işyerinin borcunun zamana yayılması lazım. Örneğin borcu bir yıl sonra ödeyecek şekilde ertelemesi lazım. Kendisini en az 6 ay rahatlatacak bir enerji bırakması lazım. Eğer bırakmazsa ilk ayda morali bozulur ve kapatmak zorunda bile kalabilir. Bir başka önemli şey ise sorunlardan kaçmayacak. Sürekli sorunlar ile yüzleşecek. Yüzleşmediği sürece başarıyı elde edemez. Söz verdiği randevularda dakik olacak ve insanlarla iyi iletişim kurabilecek. İş konusunda ise birinin tavsiyesi ile değil de aklındaki işi yaparsa daha başarılı olurlar. Yani kendi kararını kendi verebilmeli.”