ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından yürütülen “Bir Kitap Bir Mektup/2025” projesi kapsamında, depremden etkilenen Hatay’a 10 bin kitap gönderildi.
Proje, çocuklar ve gençler için sadece bir eğitim desteği sunmakla kalmıyor, aynı zamanda psikolojik olarak da onları güçlendirmeyi ve yaşadıkları zorlu süreci bir nebze olsun hafifletmeyi hedefliyor. Toplanan kitaplar, Hatay’daki 8 okul, 1 halk kütüphanesi ve bir konteyner kentte kurulan kütüphaneye ulaştırılmak üzere yola çıktı.
“Asrın Felaketine Karşı Umutla Dayanışma”
Rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, projenin Çanakkale ayağını tamamlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından gerçekleştirilen bu tür sosyal sorumluluk faaliyetleri, bölgedeki vatandaşlarımızın moral bulmasına katkı sağlıyor” dedi.
Sağlık İl Müdürlüğü de Destek Verdi
Çanakkale İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk ise projeye sağlık çalışanlarının da yoğun destek verdiğini belirtti. 8 bin 500 sağlık çalışanına video mesajla çağrıda bulunulduğunu kaydeden Baştürk, “Birlik olduğumuzda Türk milletinin dayanışma gücünü bir kez daha gösterdik. Bu proje ile sadece kitap değil, umut ve sevgi de gönderiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Çocuklara Kitapla Ulaşmak, Geleceğe Dokunmak
“Bir Kitap Bir Mektup/2025” projesiyle ÇOMÜ, sadece bir sosyal sorumluluk adımı atmakla kalmıyor; aynı zamanda depremzede çocukların eğitimine ve moraline katkı sağlayarak toplumsal iyileşme sürecine aktif bir rol oynuyor. Eğitim materyalleri ve mektuplarla dolu paketler, bölge çocuklarına yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyor.