Dün gece Çanakkale’de etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar, doğu ilçelerinde sabah saatlerinde de etkili oldu. Ardından se hava açarak, güneş yüzünü gösterdi. Tam  o anlarda Biga ilçesine bağlı Hacıpehlivan Köyünde ortaya çıkan gökkuşağı manzarası büyüledi. Aynı sırada iki gkkuşağının birden oluşması o anlara farklı bir güzellik kattı. Vatandaşlar çifte gökkuşağı oluşumunu cep telefonlarıyla kaydetti.

Hacıpehlivan Muhtarlığı da nadir oluşan bu güzelliği sosyal medya hesaplarından fotoğraflı şekilde paylaşarak, aaha çok kitlelerin görmesini sağladı. Ayıcı muhtarlıktan yapılan paylaşımda, “Köyümüz yeni haftaya bereketli yağmur ve gökkuşağı ile merhaba dedi. Köyümüz, yeni haftaya bereketli bir yağmurla uyandı. Yağmurun ardından gökyüzünde beliren gökkuşağı, sabahın erken saatlerinde köyümüze adeta bir renk şöleni sundu. Bu eşsiz manzara, yeni haftanın umut, huzur ve mutluluk getirmesi dilekleriyle karşılandı. Bu güzel manzara eşliğinde, köyümüzdeki tüm dostlarımıza yeni haftanın sağlık, bereket ve huzur getirmesini diliyoruz. Doğanın bizlere sunduğu bu rengarenk sabah, hepimiz için güzel bir başlangıcın habercisi olsun. Haftanız gökkuşağı kadar renkli ve bereketli geçsin” ifadelerine yer verildi.

Çanakkale’de yanan ormanlar yeniden filizleniyor Çanakkale’de yanan ormanlar yeniden filizleniyor

ÇİFTE GÖKKUŞAĞI NASIL ULAŞIR

Çanakkale’de daha öncr yıllarda da ortaya çıkan çifte gökkuşağı için uzmanlar şu yorumları getirmişti; “Bu tamamen bir optik olaydır. Işığın kırılmasıyla oluşuyor. Gökkuşağının çemberlerinin merkezine bakış doğrultusunda yağmur damlaları var. Damlaların içinde ışığın iki kez kırılması nedeniyle, iki gökkuşağı oluşabiliyor.”

Muhabir: Cuma Deren