Biga ilçesinde belediye tarafından düzenlenen yaz oyunları, anne ve çocukların birlikte yaratıcılıklarını sergiledikleri birbirinden eğlenceli anlara sahne oldu. Bu kapsamda gerçekleştirilen Anne-Çocuk Takı Yapımı ve Ahşap Boyama Etkinliğinde anneler ve çocukları, el becerilerini ve yaratıcılıklarını sergiledi. Büyük bir katılım sağlanan etkinlikte anneler ve çocukları, birlikte unutulmaz anılar biriktirdi.

‘Trak Medeniyeti’nin Trakya İzleri’ defilesi ‘Trak Medeniyeti’nin Trakya İzleri’ defilesi

Biga Belediyesi'nin farklı bir deneyim sunduğu bu etkinliklerde çocuklar ve anneleri, yaratıcı ve eğlenceli anlar yaşıyor. Katılımcıların renkli boncuklar ve çeşitli malzemelerle tasarladıkları takılar ile rengarenk boyadıkları çeşitli ahşap objelerden meydana getirdikleri eserler, katılımcılar için hem eğlenceli bir aktivite hem de güzel bir hatıra oluyor.

Etkinlik büyük ilgi gördü

Ailelerin birlikte iyi vakit geçirmesi ve çocukların el becerilerini geliştirmesi bakımından büyük ilgi gören bu etkinliklerle ilgili bir açıklama yapan Biga Belediyesi, yaptığı açıklamada "Yaz oyunları kapsamında düzenlediğimiz Anne-Çocuk Takı Yapımı ve Ahşap Boyama Etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti! Anneler ve çocukları, birlikte yaratıcılıklarını konuşturdukları bu özel etkinlikte, renkli takılar ve ahşap eserler yarattılar. Bu keyifli anlar ile hem eğlendik hem de öğrendik" ifadelerini kullandı.

Çocukların ve yetişkinlerin hoşça vakit geçirmesinin amaçlandığı bu etkinlikler sayesinde toplumun sosyal ve kültürel hayatı zenginleşmiş oluyor.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak