90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı 90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı

Biga Ağaköy yerleşkesinde yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin yeniden canlandırılması, eksiklerinin giderilmesi, akademik kadro  ve öğrencilerin Biga’ya uyum sağlayabilmesi ve Biga’nın  üniversiteden, üniversite yönetiminin Biga’dan beklentilerini konuşmak üzere 'Ortak Vizyon Arayışı: Üniversite - Kent İşbirliğinde Yenilikçi Adımlar’ başlıklı bir çalıştay düzenlendi. Biga Ticaret ve Sanayi Odası  ev sahipliğinde düzenlenen çalıştay, Doç. Dr. Erdal Aydın'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu,  Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Hasan Kırım, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Şadan Doğan, dekanlar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, sanayici temsilcileri, esnaflar, iş yaşamındaki mezun öğrenciler, Odaya kıymetli yöneticilerin katılım gösterdiği çalıştayda başta Biga sanayisi olmak üzere tarımı ve kurumlar tarafından yapılan projeler ve üniversite kent işbirliğinde yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.

"Çalıştayımızın ikincisini de en kısa sürede gerçekleştireceğiz"

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan çalıştay sonrası yaptığı değerlendirmede çalıştayın sonuç bildirgesini basın mensupları ve tüm Biga kamuoyuyla en kısa sürede paylaşacaklarını belirterek “Verimli bir çalıştaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Somut sonuçlarıyla çözüm odaklı gerçekleşen toplantımızın Bigamıza ve üniversitemize katkı sağlayacağına olan inancımızla çalışacağız. Çalıştayımızın ikincisini de en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Çalıştayımızın sonuç bildirgesini basın mensuplarımızla ve tüm Biga kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşacağız. Geleceğimizin sağlam temellerle inşa edilebilmesi, eğitim ve öğretimimizdeki kaliteyle doğru orantılıdır. Bu anlayışla üniversitemiz ve eğitimimiz en öncelikli konularımız arasında olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak