Diğer yandan TKDK’nın ‘Katma Değerli Ürünlerin’ desteklenmesi konusunda, zeytin ve zeytinyağı, meyve ve sebze işleme (Domates Salçası, Biber Salçası, Püre, Pekmez, Marmelat, Reçel, Pestil, Turşu, Meyve ve Sebze Suları, Konserve, Sirke, Közleme, Salamura, Ekşiler, Ezme), kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı, boza, salep, tahin, bakliyat ve pirinç işleme/paketleme, mısır ve çeltik kurutma, yerel yiyecek (Yemek, Börek, Tatlı, Şekerlemeler, Unlu Mamüller), baharatlar, kaya tuzu, bitki çayları ve aromatik kahveler, pamuk yağı, defne yağı, susam yağı, Gıda Dışı: sabun, gülsuyu, pelet ve briket, prina. Yatırımlar için %55 hibe desteği + KDV muafiyetinden faydalanabilir. Kooperatifler için ise hibe oranları %65 + KDV muafiyetinde.
Gülçin AKIN
Editör: Ersan Küçükkuru