Müzelerdeki eser sayısı 3 milyon 900 bin 331 oldu Müzelerdeki eser sayısı 3 milyon 900 bin 331 oldu

Sahnenin açılışına katılan ünlü Keman Virtüözü Cihat Aşkın Muhteşem, kemanı ile muhteşem bir dinleti gerçekleştirdi. 
 Keman virtüozu olarak dört kıtada verdiği konserler, resitaller, seminerler, dersler ve yayınlarla sanatını, Anadolu ezgilerini dünyaya yansıtan Cihat Aşkın,  Türk Keman Okulu’nun uluslararası temsilcisi olarak   Anadolu’da başlatmış olduğu Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları-CAKA- projesi ile gençlerin umudu haline geldi.  Ülkemizin  21. Yüzyıldaki en önemli sanatçı kaynaklarından birini oluşturduğu projesi ile müzik dünyasına katkıda bulunan sanatçının ismi ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından sahneye verildi. 
Nedime Hanım Konağında bulunan  Cihat Aşkın salonu düzenlenen törenle  hizmet vermeye başladı.  Törene Belediye Başkan Vekili Nurdan Bingöl, Rektör Yardımcısı Evren Karayel Gökkaya, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir,  sahneye ismi verilen Cahit Aşıkın, akademisyenler, davetliler ve müzik severler katıldı. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikler taıtımı ve Sahne açılış programında Fakülte çalışmaları hakkında hazırlanan video filmi ile başladı. Ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr. Uğur Türkmen  bir konuşma yaptı. Türkmen, sahnenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 
Bu Sahnede Gençler Dünyaya Yeni Melodiler Katacak 
Prof. Dr. Uğur Türkmen’in konuşmasının ardından sahneye çıkan  Cahit Aşkın, bir konuşma yaparak duygularını ifade etti. Sahneye adının verilmesinden onur duyduğunu belirten Aşkın “ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi   bünyesinde yer alan bu güzel mekanda, Nedime Hanım Konağında benim adıma açılan bu güzel sahnede bulunmaktan  büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum.  Öncelikle bu anlamlı yeri bana layık gören üniversite yönetimine, hocalarıma ve sahnenin yapımında emeği geçen  herkese gönülden teşekkür ediyorum.  Bu sahne sadece benim için değil, aynı zamanda  Türk Müziğinin ve kültürünün  gelecek nesillere aktarılması adına da  önemli bir sembol haline gelsin.  Bu nedenle, burada bir eğitim ve sanat  yuvası olarak kazanılmasında  pay sahibi olmaktan da  büyük bir gurur duymaktayım.  Sanatın ve müziğin birleştirici gücüne inanıyorum.  Bu sahne genç sanatçılarımızın  yaratıcılıklarını sergileyecekleri, kendini ifade edecekleri ve en önemlisi de  Türk kültürünü yaşatacakları bir  alan olacaktır.  Umarım ki bu sahnede  eğitim alacak olan her bir öğrenci, her bir sanatçı  sanatın dönüştürücü gücü ile yoğun bir deneyim yaşasın ve bu sahnede aldıkları ilhamla dünya yeni renkler, yeni melodiler katsınlar.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, tarihi dokusu ile Milli Mücadelemizin kalbinde yer alan bu sahnede bilimin ve sanatın  ışığını yaymaya devam ediyor.  Bu sahne de bu ışığı daha güçlü bir şekilde yayacak bir  platform olacaktır.  Bu sahnede sergilenecek olan  her bir performansın bu topraklardan  doğan eşsiz kültürel zenginliklerin  bir yansıtması olmasını  temenni ediyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından Cahit Aşkın, kısa bir keman performansı göstererek Katılımcılara mini bir müzik ziyafeti sundu. Çanakkale Türküsünü çalan Cahit Aşkın, kemanı ile adeta mest etti. Performansın ardından Rektör Yardımcısı Evren Karayel Gökkaya, Cahit Aşkın’a teşekkür plaketi takdim etti. 
 

Muhabir: Cuma Deren