Gelişmiş hava ve kara araçlarını taşıyabilen TCG Anadolu, 12 F-35 savaş uçağı, 4 Atak helikopteri, 8 orta yük nakliye helikopteri, 2 Seahawk genel maksat helikopteri ve 2 insansız hava aracını bünyesinde barındırabilecek kapasitede tasarlandı. Aynı zamanda 4 LCM çıkarma gemisi, 2 LCVP çıkarma aracı, 2 RHIB botu, 13 Altay tankı, 27 Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA), 6 Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ve 48 muhtelif kara aracı taşıyabilen dev savaş gemisi, 1 Amfibi Deniz Piyade Taburu'na da ev sahipliği yapabiliyor.
231 metre uzunluğa, 58 metre yüksekliğe ve 32 metre genişliğe sahip olan TCG Anadolu, 5 bin 440 metrekare uçuş güvertesi, 900 metrekare hangar alanı, 1.410 metrekare ağır yük garajı, 1.880 metrekare hafif yük garajı ve 1.165 metrekarelik bir gemi havuzuyla donatıldı. Ayrıca, gemi içerisinde tam teşekküllü bir hastane, iki ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, yanık ünitesi, diş tedavi odası, karantina ve enfeksiyon odaları bulunuyor.
TCG Anadolu, 5 bin mülteci tahliye kapasitesi, 81 konteynerlik taşıma imkanı ve 5.200 metrekarelik araç park alanıyla afet ve insani yardım görevlerinde de önemli rol üstlenebilecek. Gemi, yakıt ikmali yapmadan Türkiye'den Amerika’ya kadar sefer gerçekleştirebilecek menzile sahip olmasıyla dikkat çekiyor.
Öte yandan, kısa pistli bir gemiden iniş-kalkış yapan ilk SİHA olma özelliğini taşıyan Bayraktar TB3, geçtiğimiz günlerde Saros Körfezi'nde seyreden TCG Anadolu üzerinden başarıyla dört sorti gerçekleştirmişti.
Türkiye'nin savunma gücüne büyük katkı sağlayan TCG Anadolu, Çanakkale Eceabat ilçesindeki Kabatepe açıklarında görüntülendi.
Yerli savunma sanayisinin en önemli projelerinden biri olan gemi, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.