Çanakkaleliler fiyatı 100 TL olan Sardalya ve Palamut arasında tercih yapmakta zorlanın da balık hali esnafı balık severlerin tercihlerini yapabilmeleri için onlara yardımcı oldu. işte Sardalya mı ? Palamut mu? Sorusunun cevabı

ikisinin fiyatı da 100 TL

1 Eylül ile birlikte balıkçılar denize açılarak vira bismillah dedi ve ağlarını uzun bir süreden sonra denize attı. Balık av yasağının 1 Eylül’ de sona ermesinin ardından denize açılan balıkçılar balık dolu teknelerini iskelelere yanaştırarak avladıkları balıkları, balık hallerine gönderdiler. Balık av yasağının sona ermesinin ardından Çanakkale balık halinde de hareketlilik başladı. Çanakkale balık halinde tezgahlar balık ile doldu. Çanakkale balık halinde tezgahlarda balık çeşidinin de arttığı gözlenirken balık halinde Sardalya ve Palamut birbirleri ile yarışıyor. Balık halinde balıkçı esnafının tezgahlarında sardalyanın kilo fiyatı 100 TL’ye satılırken 500 – 600 gram ağırlığındaki palamutlarda 100 TL’den satışa sunuldu.

Sardalya mı ? Palamut mu ?

1 Eylülde balık av yasağının sona ermesi ile birlikte balık halinde balık tezgahları da canlanırken sezonu olması nedeni ile Palamut hem gramajı hem de fiyatı ile balık severlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ancak Çanakkalelilerin vazgeçilmezi olan sardalya’ da Palamut’ un en önemli rakibi sardalyanın yağlanması lezzetini katlarken kilo fiyatının da 100 TL olması Çanakkaleli balık severlerin sardalya’ yı tercih etmesinin en önemli sebep. Palamutun ise tam zamanın olması balık severlerin aklını karıştırıyor. Sardalya mı alsam ?  yoksa Palamut mu? almak ikileminde kalan Çanakkale’ li Balık severlerin imdadına balık hali esnafı koştu. Balıkçı hali esnafı hem Sardalya’ nın hem de Palamut’ un zamanı olduğu ifade eden balıkçı esnafı. “Sardalya yağlandı, Sardalyanın mangal lezzetini tatmak isteyen Çanakkaleliler Sardalyayı daha çok tercih edebilir sardalya yağlandığı için lezzeti de arttı. Malgalda sardalya yapan Çanakkaleli balık severler Sardalya’ dan akan yağın mangalı söndürdüğüne sahitlik edecekler.  Onun için sardalya lezzetini kaçırmasınlar. Palamut’ un da zamanı Çanakkaleliler  Sardalya mı ? Palamut mu? ikileminde kalmasınlar. Mangalda yağlı Sardalyanın zevkini çıkarsınlar palamutta satın olarak ileriki günlerde tüketmek için Palamut’ a bıçak değdirme ’den streç filime sararak derin dondurucuda muhafaza edebilirler.“ dediler.

90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı 90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı

Uygun fiyatlar balık severleri mutlu etti

Çanakkale Balık Halinde Sardalya 100 TL, Palamut Tane ( 500 - 600gr) 100 TL, Hamsi 200 TL,  Çipura (Çiftlik) 350 TL, Çipura ( (Deniz) 500 TL, Levrek (Çiftlik) 350 TL, Levrek (Deniz) 500 TL, Mezgit 500 TL, Somon (Norveç) 700 TL, Somon (Yerli) TL Kalamar ( Yerli ) 550 TL, Jumbo Karides (Yerli) 550 TL’den balık severlere ulaştı.

Muhabir: Ogün İnal