Özellikle Koronavirüs dönemi sonrası artan kalp krizleri ve ani ölümler gözleri aşılara çevirmişti. Son olarak Ünlü Sanatçı Volkan Konak’ın  sahnede hayatını kaybetmesinin ardından ani ölümlere neden olduğuna inanılan  aşılara  çevrildi.  Halk arasında  yine aşıların tartışıldığı bir dönemde Prof. Dr. Alper Şener farklı bir noktaya değindi.  Gelişen teknoloji ile beraber değişen gıda genetiklerine dikkat çeken Prof. Dr.  Şener, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla farklı bir noktaya dikkat çekti.

Çanakkaleli siyasetçi ölü bulundu Çanakkaleli siyasetçi ölü bulundu

GDO’lu ürünlerin hayatımıza girmesiyle  artan hastalıklar ve yaşanan ölümlere dikkat çeken Prof. Dr. Alper Şener, yaptığı paylaşımda “Ani ölümleri yine aşılara bağlayanlar için… Peki ya genetiği değiştirilmiş ürünler? İçlerinde neler yok ki?  Domates, çilek, patates, soya, pamuk, pirinç, mısır, şeker pancarı…liste çok uzun ne yok diye bakmanız lazım. GDO’da asıl amaç, hastalığa dirençli, az su/ gübre isteyen, verimli ürün geliştirme. Doğada diğer  DNA kaynaklarından (hayvan- bitki) genetik materyal alınıyor ve ürüne aktarılıyor. Üründen alınan tohum GDO’lu oluyor ve zincir böylece tamamlanıyor” dedi.

 Net bilgi yok tek uyarı alerji

Paylaşımında, bitkilere hayvan denealarının aşılandığını hatırlatanProf. Dr.  Şener, ayrıca ürünlerin ölümlere neden olduğu tespit edilmese de belirtilerin olduğunu belirterek  “Bu arada veganlara kötü haber yediğiniz çoğu besinde hayvansal DNA olabilir. Yüzde kaçı emilir - dağılır? Ama var mı? Var.  Dünyada en çok GDO’lu ürün ve tohum yetiştiren ülkeler; ABD, Brezilya, Hindistan, Çin. Bu pazarın %60’ı sadece 4 firmada ve piyasa değeri 200 milyar dolar. Bu firmalar aynı zamanda tarımsal kimya, ilaç firmalarını,  iki pazarı da bunlar kontrol ediyor. GDO’lu ürünlerin direkt sağlığa olumsuz etkileri ? Net bilgi yok. Tek uyarı alerji. Dünyada GDO’lu ürün ve tohum ile ilgili engeller koyan ülkeler var. Türkiye için sınır %0.9 ama kim, nasıl denetliyor? Buzdağının görünen kısmı bu kadar”  ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Cuma Deren