Çanakkale’de Kilitbahir Kale Müzesi, bir ay kapanıyor! Çanakkale’de Kilitbahir Kale Müzesi, bir ay kapanıyor!

Görülme sıklığı hızla artan Her yaşta ve her organda ortaya çıkan önemli hastalıklardan biri olan Lösemi ile mücadele yürüten LÖSEV, her yıl binlerce kanserli vatandaşı hayata bağlıyor. Bağışlarla hizmet veren Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk kurumlarından biri olan LÖSEV’in faaliyetlerini anlatmak amacı ile Çanakkale’de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek Boğaz Medya’yı da ziyaret eden LÖSEV Kurumlar İletişim yetkilileri, faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.  Dr. Üstün Ezer önderliğinde kurulan ve çağımızın tedavisi en zor hastalıklarından biri olan kanser ile mücadelede binlerce vatandaşı hayata bağlayan LÖSEV,  kuruluşunun 20. Yılında kurduğu LÖSEV -LÖSANTE  hastanesi ile Lösemi ile mücadele alanında dünya lideri oldu.  Lösemili çocuklar başta olmak üzere  verilen hizmetler her geçen gün genişliyor. Bu hizmetleri genişletmek ve LÖSEV faaliyetleri hakkında kurumlara bilgiler vermek amacı ile Çanakkale’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Lösev Kurumlar İletişim Koordinatör Yardımcısı Barış Ancu, Kurumlar İletişim Sorumlusu  Nihat Özel ve Kurumlar İletişim Sorumlusu Nigar İzzetoğlu, Boğaz Medya’yı da ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hafize Akıncı ile bir araya geldiler. 

Yüzde 94 Başarı İle Ücretsiz Tanı ve Tedavi Hizmeti Veriliyor
 Boğaz Medya ziyaretlerinde LÖSEV tarafından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler veren LÖSEV Kurumlar İletişim Sorumluları, geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen ve  tedavilerde hastalara büyük destek veren LÖSEV-LÖSANTE Hastanesi ile ilgili bilgiler verdiler.  En iyilerin görev yaptığı LÖSANTE Hastanesi bünyesinde yer alan Onkoloji konseyi ile kanser hastalıkların tanı ve tedavisi  tek bir kişinin kararı ile verilmezken, hastalığın hem tanısının koyulması, vücuda yayılıp yayılmadığı tespiti, hem de  tedavi yöntemleri ve tedavinin tüm süreçlerinde Onkoloji Konsey karar veriyor. 
Hastanede bir de  Kalp merkezi yar alıyor. Ne yazık ki ülkemizdeki kalbe bağlı ölümlerin ilk sırada olması nedeni ile  LÖSANTE Hastanesinde  kalp merkezi de hizmet veriyor. Yine en iyilerin yer aldığı Kalp Merkezi Konseyinde Kardiyoloji, radyoloji, kalp ve damar cerrahisi, Nükleer Tıp, girişimsel radyoloji,  Kardiyak Rehabilitasyon, göğüs cerrahisi, diyet bölümü ve Psikiyatri hizmetleri veriliyor.  Yine uzmanların konseyde karar vermesi ile uygulanan tedaviler  başarıya ulaşıyor. Hem kanserde hem de diğer hastalıklarda verilen konsey kararları sonrası uygulanan tedaviler yüzde 94 başarıya ulaşıyor. 

75 Bin Hastaya Hizmet Sağlanıyor
LÖSEV Kurumlar İletişim Koordinatör Yardımcısı Barış Ancu, Kurumlar İletişim Sorumlusu  Nihat Özel ve Kurumlar İletişim Sorumlusu Nigar İzzetoğlu, ziyaretlerinde  LÖSEV’in hem hastane hem de eğitim kurumlarında gösterdiği başarılar, yapılan çalışmalar ve verilen hizmetler hakkında da bilgiler verdiler.  Yüzde 94 başarısının yanı sıra Parasız LÖSEV Koleji eğitimleri ile ana, ilkokul, ortaokul ve liseye giden öğrencilere de hizmet veriliyor. Bunun yanı sıra her ay Lösemili annelerin banka hesabına bir asgari ücret kadar sağlık yardımı yapılıyor. Hastaların evlerine kadar temel gıdadan beyaz eşyaya, bilgisayardan kırtasiye malzemesi, oyuncak ve ilaçlarına kadar destek sağlanıyor. Yurt içi ve yurt dışında kamplar yapılarak hastalara moral veriliyor.  Tüm bunların yanı sıra LÖSEV bünyesinde, lösemili gençlere iş imkanı sağlanıyor.  Kurban Bayramında kesilen etler özenle hazırlanarak ailelere dağıtılıyor.  Yapılan tüm bu hizmetler göstermelikten uzak üstelik  belli sayıda kişilere değil tam 75 bin hastaya hizmet veriliyor.  LÖSEV ‘de hedef ise hiçbir devlet desteği aşmadan 25. Yılda 100 bin hastaya hizmet vermek. 

LÖSEV Kurumlar İletişim Koordinatör Yardımcısı Barış Ancu, Kurumlar İletişim Sorumlusu  Nihat Özel ve Kurumlar İletişim Sorumlusu Nigar İzzetoğlu’ndan kurum faaliyetlerini dinleyen Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hafize Akıncı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek her zaman destek olacaklarını dile getirdi. 

Muhabir: Cuma Deren