Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

İlk kez 1996 yılında gerçekleştirilen Lapseki Belediyesi Plaj Voleybolu Turnuvası, ülkemizde yapılan ilk plaj voleybolu turnuvalarından biri olarak biliniyor. Salgın gibi olaylardan dolayı bazı seneler yapılamasa da katılımın her geçen yıl artmasıyla günümüze kadar yapılmaya devam eden Plaj Voleybolu Turnuvasının bu yıl 29.'su gerçekleştirildi. Farklı ülke ve illerden 17 kadın 20 erkek takım toplamda 74 sporcunun katıldığı Lapseki Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Plaj Voleybolu Turnuvası, Lapseki Dalyan Mahallesi sahilinde belediye halk plajı yanındaki voleybol sahasında yapıldı.

Yıllardır düzenlenen ve katılımın günümüze kadar giderek artmasıyla bir turnuvaya dönüşen Lapseki Belediyesi Plaj Voleybolu Turnuvası, hafta sonu gerçeleştirildi. Üç gün süren turnuvada ilk maçlarda rakipler birbirini elerken,  ikinci günde ise çeyrek final maçları yapıldı. Son gün yapılan final mücadelelerinin ardından  kadınlarda birinci Kübra Tanrıkulu ve Medine Korkmaz, ikinci Gizenm Çağlayan ve Neslihan Amuca, üçüncü Duygu Üçdağ ve  Ayşe Duran olurken;  erkeklerde birinci İrandan gelen Ali Ghorbanpasandi ve Armin Kamil, ikinci Batuhan Cengiz Atalay ve Burak Balıbey, üçüncü ise Sargun Aykaç ve  Mehmet Erdoğan olarak turnuvayı tamamladıar.

Ödül töreni gerçekleştirildi

Bu yıl 29. kez düzenlenen Plaj Voleybolu Turnuvasında Final Müsabakalarının da tamamlanmasının ardından dereceye giren kadın ve erkek birincilerine 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye 10 bin TL olarak ödülleri takdim edildi. Belediye Başkanı Atilla Öztürk ve Eşi Neşe Öztürk,  İYİ Parti ilçe başkanı Erdinç İş, İYİ Parti il başkan yardımcısı Ümit Uzun, İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Abdullah Dindar,İYİ Parti belediye meclis üyesi Hüseyin Duman ve spor severlerin katılım gösterdiği ödül töreninde Belediye Başkanı Atilla Öztürk birinci olan erkek takımın ödülünü verirken, Başkan Öztürk'ün eşi Neşe Öztürk kadınlarda birinci olan takımın ödülünü takdim etti.

Çeyrek final akşamında müzik şöleni

Yaz başında yenilenerek hizmete açılan Belediye Halk Plajı, çeyrek final akşamında Levent Olgun ve Orkestrası tarafından verilen konserle harika bir müzik şölenine sahne oldu. DJ performansının ardından Levent Olgun ve Orkestrasının sahne aldığı konsere yoğun ilgi gösteren Lapsekili vatandaşlar, müziğin tadını çıkardılar.

Muhabir: Senem Erdem İnal